Smaker från Saltå kvarn : maten brödet kakorna

Swanberg, Åsa

| 2008

Flag from sv

37


Boken vann första pris 2008 som bästa kokbok i kategorin Hälsa. Här är den första boken om Saltå kvarn! En underbart vacker kokbok med ca 145 recept på all mat du kan laga utifrån Saltå kvarns produkter. En kokbok som även berättar om Saltå kvarns filosofi och historia och om det vackra trädgårdskaféet, där bagare Manfred håller kurser. Allt ackompanjerat av härliga foton av mat och miljö. Det råder en hälsotrend i Sverige just nu. Fullkorn, surdeg, bönor, GI-metoden... Och samtidigt är oron för miljön stark. Mitt i allt detta finner vi Saltå kvarn utanför Södertälje, som sedan 60-talet har sålt fullkornsprodukter gjorda av biodynamiskt odlade spannmål. Plötsligt har de blivit helt rätt! Deras produkter finns i Konsum och ICA-butiker över hela landet. Bokens recept fördelar sig på tre avsnitt: Mat, Bröd och Kakor. Du får bl a lära dig att baka en surdeg enligt konstens regler. Du...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

J

Josefine Malmer

2021-08-24

Betyg

Väldigt vacker bok med många bra recept. Gillar indelningen efter årstid

R Lindqvist

2011-11-07

Betyg

En av de vackraste kokböcker jag sett någon gång. Med bra värderingar, information om livsmedel och härligt inspirerande recept blir köket roligare att experimentera i. Min personliga favorit är avocadosalladen med pinjenötter, äpple, ruccola, chili och parmesan.

Hanna Rickberg

2011-02-19

Betyg

Vacker och mycket gott. Väldigt bra när man vill få inspiration i hur använda bönor, linser, gryn, frön mm på nya spännande sätt. Goda röror, soppor, sallader, mackor, bröd, bakverk - allt finns.

karin erlandsson

2009-10-28

Betyg

En underbar bok .....som alltid står framme i mitt Kök..Och inte att förglömma allt gott som skall förnimmas i Munnen....