I USA finns allt, brukar det heta. När det kommer till maten är det svårt att inte hålla med. Dels klarar den väldiga kontinenten av att producera ett fantastiskt utbud av råvaror, dels har den massiva invandringen fört med sig influenser från många olika matkulturer.
Hamburgare, hot dogs, Kentucky fried chicken, saftiga stekar, grillad biff, majs, stekta tomater, pannkakor med lönnsirap, jordnötssmör och iskylda drycker ? allt detta har vi lärt oss att kalla »typiskt amerikanskt«. Men det är förstås bara en liten del av vad det stora landet i väst kan duka fram.
Boken är indelad i fyra kapitel:
Smårätter innehåller recept som passar som »starters«, mellanmål eller snacks: wraps, pannkakor, sallader, bagels, sandwichar ? och, förstås, hash brown (Amerikas motsvarighet till svenska rårakor).
Varmrätter bjuder på en del välbekanta favoriter, som caesarsallad och grillribs...
Visa mer
I USA finns allt, brukar det heta. När det kommer till maten är det svårt att inte hålla med. Dels klarar den väldiga kontinenten av att producera ett fantastiskt utbud av råvaror, dels har den massiva invandringen fört med sig influenser från många olika matkulturer.
Hamburgare, hot dogs, Kentucky fried chicken, saftiga stekar, grillad biff, majs, stekta tomater, pannkakor med lönnsirap, jordnötssmör och iskylda drycker ? allt detta har vi lärt oss att kalla »typiskt amerikanskt«. Men det är förstås bara en liten del av vad det stora landet i väst kan duka fram.
Boken är indelad i fyra kapitel:
Smårätter innehåller recept som passar som »starters«, mellanmål eller snacks: wraps, pannkakor, sallader, bagels, sandwichar ? och, förstås, hash brown (Amerikas motsvarighet till svenska rårakor).
Varmrätter bjuder på en del välbekanta favoriter, som caesarsallad och grillribs med coleslaw, men också en del för oss svenskar ovanligare recept, bland annat med kalkon i huvudrollen.
Desserter och bakat är ett urval av söta rätter. Flera olika varianter av cheesecake finns med.
Drycker omfattar allt från iste, milkshake och slush till några riktiga världskändisar på drinklistan, som Manhattan och Cosmopolitan.
Recepten är inspirerade av den amerikanska matkulturen, men anpass-
ade till svenska förhållanden. Recepten för fyra personer ger till
exempel inte fullt lika gigantiska portioner som ofta serveras på
klassiska, amerikanska diners ? Lycka till! ?
Den här bokserien består av recept ur tidningen Allt om Mat - Sveriges största mattidning. De flesta recepten är plockade ur Allt om Mat:s skattkista av väl beprövade och mindre kända favoriter. Vissa är dock helt nyproducerade. Recepten har hämtat inspiration från olika länder och världsdelar men är anpassade till vår svenska tradition.