SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: USA

I USA finns allt, brukar det heta. När det kommer till maten är det svårt att inte hålla med. Dels klarar den väldiga kontinenten av att producera ett fantastiskt utbud av råvaror, dels har den massiva invandringen fört med sig influenser från många olika matkulturer. Hamburgare, hot dogs, Kentucky fried chicken, saftiga stekar, grillad biff, majs, stekta tomater, pannkakor med lönnsirap, jordnötssmör och iskylda drycker ? allt detta har vi lärt oss att kalla »typiskt amerikanskt«. Men det är förstås bara en liten del av vad det stora landet i väst kan duka fram. Boken är indelad i fyra kapitel: Smårätter innehåller recept som passar som »starters«, mellanmål eller snacks: wraps, pannkakor, sallader, bagels, sandwichar ? och, förstås, hash brown (Amerikas motsvarighet till svenska rårakor). Varmrätter bjuder på en del välbekanta favoriter, som caesarsallad och grillribs...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok