SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: SVENSK VINTER OCH JUL

Svensk julmat, det vet väl alla vad det är ? eller? Vad ska egentligen serveras till glöggen och vad ska ställas fram på det dignande julbordet? Även om julskinkans ställning som paradrätt tycks ohotad är det ganska tydligt att traditionerna börjar luckras upp. Eller kanske snarare kompletteras. Den här boken är indelad i fyra kapitel, tillsammans tänkta att ge förnyad matinspiration från tidig advent till nyår. Julbak handlar framför allt om alla de där dofterna som sprider julstämning i hela huset. Om saffran, nejlikor, ingefära, pomerans, kanel och kardemumma. En bra sak med att baka är att man kan göra det när man har tid, inte nödvändigtvis precis innan gästerna ska anlända. Vi har samlat recept som förhoppningsvis ska locka fram baklusten, oavsett om man har en hel eftermiddag på sig eller bara en halvtimme. Hela skalan från vörtbröd och kavring till mandelmusslor och lingon-kola...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok