SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: SPANIEN

Paella, tapas, tortilla, gazpacho ? redan namnen väcker härliga minnen till liv hos många svenskar. Efter flera decenniers charterresande förknippas det spanska köket inte bara med färgstarka och smakrika rätter, utan också med sol och värme! Och det är inte bara smakerna av serranoskinka, kryddig chorizo och solmogna tomater som vi tagit med oss hem. Av spanjorerna har vi också lärt oss att det inte är fel att småäta ? snarare tvärtom. Tapastraditionen har under århundraden utvecklats till en skön konst i Spanien. Enligt en av alla bakgrundshistorier började det med att barerna serverade en liten brödbit ovanpå glasen som »lock« (tapas på spanska), så att flugorna inte skulle komma åt vinet. På brödbiten placerades utan större finess en bit ost, skinka eller korv. I dag kan tapas också serveras som raffinerad gourmetmat på trendiga innerestauranger....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok