SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: MELLANÖSTERN

Grönsaker, nötter, baljväxter, yoghurt och frukt ? maten i Mellanöstern är till stora delar rena rama hälsokosten. Och visst har praktiska pitabröd för längesedan gått på export, liksom många rätter med bulgur som bas, men för de flesta svenskar finns mycket kvar upptäcka i detta spännande kök. Recepten i den här boken är inspirerade av mat från hela Mellanöstern, men har anpassats efter svenska förhållanden. De har delats in i fyra kapitel: Meze är ett smörgåsbord av små rätter och aptitretare. Några, som de heta kikärtssnacksen, är färdiga på ett kick, medan den klassiska baba ganoush och falafel kräver lite mer pyssel. En del serveras helst nygräddade och varma, men de flesta kan förberedas i god tid före serveringen. Gröna rätter är vegetariska pärlor som kan uppskattas av alla. Basvaror som linser, bönor och bulgur får smakrikt sällskap av bland annat fårost, fikon och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok