SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: KINA

I Mittens rike står maten i centrum - men kanske inte på det slätstrukna sätt som den exporterade ?Kinamaten? fått många västerlänningar att tro. Många rätter har en överraskande kryddighet och sälta jämfört med försiktiga ?fyra små rätter?. Och en variationsrikedom som definitivt rymmer mer än ris och frityrsmet! Recepten här i boken är inspirerade av Kinas rika matkultur, men har anpassats efter svenska matvanor och förhållanden. Det innebär bland annat att en del typiska inslag ? hund, sköldpadda, manet, duva med mera ? saknas i ingredienslistorna? Innehållet har delats in i fyra kapitel: Smårätter och gröna rätter kan fungera både som förrätter och tillbehör. De flesta recepten är helt vegetariska. Dumplings, saltinlagda grönsaker, ris- och nudelrätter finns med. Fisk och skaldjur inspirerar till att tillaga gös, lax, bläckfisk och framför allt räkor på olika sätt. Smaksättningen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok