SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: KARIBIEN

I Karibien finns en av världens rikaste matkulturer, färgad och smaksatt av influenser från världens alla hörn. Här är det lätt att leva sunt med ett överflöd av fisk, frukt och grönt. Att det karibiska köket inte är lika välkänt som det närbesläktade mexikanska beror förmodligen på att det inte har en lika tydlig profil. Karibien består av hundratals öar, och sedan 1400-talet har den ursprungliga indiankulturen radikalt påverkats av framför allt europeiska kolonisatörer och afrikanska slavar, men även av invandrade kineser och indier. Med andra ord: en sann smältdegel och mötesplats, som gjord för crossover-övningar i köket! Recepten i boken är inspirerade av karibisk mat men har anpassats till svenska förhållanden och matvanor. De har delats in i fyra kapitel: Drinkar innehåller förslag på både varma och kalla drycker, med eller utan alkohol, som kan serveras vid vitt...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok