SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: JAPAN & KOREA

Sushi, yakitori, sukiyaki och kimchi ? maten från Japan och Korea klingar både exotiskt och modernt. Många smaksättare, som teriyaki och wasabi, är vi västerlänningar numera ganska bekanta med. Kanske är det dags att våga språnget och också tillaga en del av rätterna själv? Recepten här i boken visar att det inte behöver vara så svårt. Recepten i den här boken har anpassats efter svenska matvanor (till exempel är andelen varma rätter större än i en traditionell, japansk kokbok) och efter de råvaror som de flesta svenskar kan få tag på: Wasabi, surimi, dashibuljong, shiitakesvamp, noriark och olika nudlar hittar man numera i de flesta välsorterade livsmedelsbutiker, och sake finns att köpa på Systembolaget. Boken är indelad i fyra kapitel: Sushi och sashimi är i grund och botten enkla rätter med stort skönhetsvärde. Att få de små munsbitarna riktigt vackra kräver en del träning och...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok