SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: ITALIEN

Basilika, rucola, parmesan, pasta, risotto, pinjenötter, soltorkade tomater och... Trots nyare influenser, framför allt från Sydostasien, fortsätter det italienska köket att vara många skandinavers kulinariska favorit. Så vad är det som lockar och förför? Kanske enkelheten. I det italienska köket konstrar man inte till det i onödan. Varje råvara älskas som den är, för sin karakteristiska smak och sina speciella egenskaper. Den här boken är indelad i fyra kapitel efter hur den italienska måltiden traditionellt brukar serveras. Antipasti betyder »före pastan« och är helt enkelt förrätter. Primi är den första av den italienska måltidens två huvudrätter. Nästan alltid är pasta eller ris det dominerande inslaget, matiga soppor räknas också hit. Secondi, den andra huvudrätten, består i Italien ofta av ett stycke kött, fisk eller fågel utan speciella tillbehör....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok