SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: INDIEN

Kummin, ingefära, koriander, muskot, kardemumma, kanel och chilipeppar ? den som kan konsten att krydda har goda utsikter att göra storverk i det indiska köket. Hemligheten ligger i att kombinera flera kryddor i mustiga blandningar. Curry, den i väst kanske mest kända kryddmixen av alla, får sin gula färg av gurkmeja men bakom smakupplevelsen ligger ofta ett lyckat lagarbete mellan ett tiotal olika kryddor. Men indisk matkultur är förstås mer än bara kryddor. Många indier är vegetarianer och variationsrikedomen när det gäller gröna rätter imponerar. Att det på indiska matmarknader lär finnas ett 60-tal olika linssorter säger något om utbudet av råvaror! Bönor, ärter, aubergine, blomkål, morot och spenat tillhör också stapelvarorna. Indisk mat, speciellt i landets södra delar, kan vara riktigt het. Ingen rätt i den här boken kan dock klassas som starkare än ?medelstark?. Tillagningen...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok