SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: GREKLAND

Gula citroner, svarta oliver och vit fetaost. Maten i Grekland är lika tidlös som en blå himmel. Visst har de klassiska rätterna ? moussaka, souvlaki, tsatsiki och keftedes ? varierats en del under århundradenas lopp, men huvudrollerna i det grekiska köket spelas fortfarande av en handfull, välkända ingredienser. Dessutom tillagas många rätter i ugn eller på grillen, precis som de gjort sedan urminnes tider. Och varför ändra ett vinnande koncept? Eller recept för den delen. Recepten i den här boken är inspirerade av grekiska rätter men har anpassats efter svenska förhållanden. De har delats in i fyra kapitel: Smårätter är rätter som passar både som förrätter och på buffébordet. Hit hör små fyllda paket av filodeg, ugnsbakad fetaost, zucchinikroketter, vinbladsdolmar och mycket annat gott som passar att serveras både varmt och kallt. Gröna rätter...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok