
Krustader, kroketter, suffléer, patéer ? Det franska köket förknippas ofta med extrem förfining och elegans. Men maten i Frankrike är inte bara lyxig »haute cuisine«. Bredvid den frodas husmanskosten, »la cuisine bourgeoise«, med många härligt robusta grytor, lammstekar och potatisrätter. Den här boken är indelad i fyra kapitel: de tre första efter den klassiska matordningen och ett avslutande om franska bakverk (alla som någon gång har besökt ett pâtisserie eller boulangerie förstår precis varför de måste få en egen avdelning). Förrätter & sallader samlar många aptitretare som gjort segertåg över världen: salade lyonnaise (sallad från Lyon), ostronragu, anchoïade med mera. Huvudrätter kan innebära så mycket i Frankrike: anka, kyckling, fisk lamm, oxfilé ? Vi har gjort ett brett urval med många klassiska inslag. Boeuf bourguignon och ankbröst är några av dem. Desserter...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok