SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: DESSERTER

Det är något speciellt med desserter. Oavsett hur avancerade eller enkla de är förmedlar de en varm omtanke. Desserten blir den söta slutpunkten, den grandiosa finalen, det där lilla extra som vi vill skämma bort vännerna och oss själva med. Så är också traditionen att avrunda måltiden med något sött spridd över hela världen. Italiensk tiramisu, turkisk baklava, amerikansk limepaj och tysk Schwarzwaldtårta - överallt förknippas desserten i högre grad än andra maträtter med livsnjutning, något vi äter bara för att det helt enkelt är så fantastiskt gott. Och ofta en fröjd för ögat. Mjuk, krämig, krispig, söt, syrlig, frusen, ljummen och fluffig - en efterrätt kan se ut och vara på många sätt. Ofta är det just en kombination av smaker och konsistenser som blir minnesvärd. Den här boken innehåller 52 recept. Den som provar ett nytt recept varje vecka, har alltså något att se fram emot...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok