SMAKER FRÅN HELA VÄRLDEN: AFRIKA

Afrikansk mat kan vara så mycket, väldigt het och mildare än det mesta. Många av jättekontinentens traditionella rätter har dock ett sympatiskt drag gemensamt: de är lätta att laga, även till stora sällskap. Gryträtter tillhör favoriterna, oavsett om det är fisk, kött eller grönsaker som ska tillagas. I de flesta länder kretsar måltiden kring en huvudrätt med några få tillbehör, ungefär som i vår husmanskultur (men i Nordafrika dukas bordet fullt med många olika rätter på samma sätt som i Mellanöstern). Det är tydligt hur forna kolonialmakter som Frankrike, Portugal och England satt sin prägel på matkulturen i olika afrikanska länder. Även det indiska inflytandet är påtagligt, framför allt i de östra delarna. Mest välkänd är kanske den kryddiga maten med arabiska influenser, som förknippas med länderna längs medelhavskusten. Framför allt Marockos dignande couscousfat med smak av...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Bli först med att recensera denna bok