Små eldar överallt

Ng, Celeste

| 2019

Flag from sv

75


Hur kunde allt gå så snett i en så lycklig familj som Richardsons? När började idyllen Shaker Heights att förändras? Var det när Mia Warren flyttade in med tonårsdottern Pearl i släptåg? Eller började det redan vintern innan, när ett spädbarn hittades övergivet utanför brandstationen? En roman om hemligheter och lögner, om starka blodsband och om en moderskärlek så intensiv att den når bortom dem. ?Små eldar överallt? har legat på New York Times bästsäljarlista i nästan ett år och sålt i över 1 miljon exemplar i USA. Den vann Goodreads Choice Awards pris för bästa roman 2017 och ska filmatiseras till teveserie med Reese Witherspoon och Kerry Washington som producenter och skådespelare.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Historien utspelar sig i ett litet villasamhälle i USA. Allt kretsar kring den mycket rika familjen Richardson med tonårsbarnen Trip, Lexie, Moody och Izzy. Fyra extremt olika personligheter.
Mia Warren är en 36 årig kringresande konstnär som flyttar in i familjen Richardsons hyreshus tillsammans med sin tonårsdotter Pearl. Den här gången har hon lovat sin dotter att de ska stanna kvar i stan och sluta med sitt kringflackande liv. Pearl börjar i skolan och lär känna barnen Richardson. Långsamt börjar deras liv att flätas ihop och livet förändras på olika sätt. Historien kompliceras ytterligare av att Mrs Richardsons vän tar hand om en litet övergivet spädbarn, som tidigare hittats i en kartong utanför brandstationen. Allt kulminerar då familjen stora, fina hus sätts i brand. Men vem är det egentligen som satt eld på huset och varför?
Stilen påminner starkt om Liane Moriarty. Om ni tycker om hennes böcker ska ni definitivt läsa denna också! Små händelser som långsamt vävs ihop till en fantastisk historia. Måste man berätta allt? Vad är egentligen sanningen? Bra skriven, fantastiska karaktärer och en mycket bra intrig som berörde mig starkt. Rekommenderar den varmt!

Betyg

Rätt ojämn tycker jag. Stundtals fångar den mig, men lite för mycket ’snyftfilm’ över den.

Betyg

Betyg

Lite seg att komma in i men värt det!

Betyg

Den här boken hade nog varit bättre att läsa än att lyssna på.

V

villa-freja.se

2019-05-19

Betyg

En berättelse med många karaktärer och ett tydligt ställningstagande av författaren. Somliga konflikter längs handlingen känns djupa och genuina medan andra tas mer med en klackspark. En åsikt å ena sidan och sedan skiftar författarens åsikt å andra sidan. Jag som läsare vill inte bli skriven vid näsan, utan vill själv skapa mina åsikter. Den här gången är det så tydligt vad författaren vill att jag ska tycka. Men hur kan jag tycka en sak vid ett tillfälle, med en karaktär och i nästa stund tycka helt annat?! Det blir ungefär lika förvirrande som den här recensionen.

Trots allt en fin bok som jag tyckte om.

Susanne Rydvald

2019-05-16

Betyg

Svårt att kommentera - även om jag hoppade över enstaka sidor, gillade inte alltid den typiska amerikanska stilen måste jag säga - suveränt allt i allo

Annika Olsson

2019-05-06

Betyg

Mycket bra. En berättelse som berör.

Engelska Väninnan

2019-04-27

Betyg

Ja, vad ska jag sätta för betyg på den här romanen? Romanen skiftar karaktär och huvudperson flera gånger. Den börjar lite tveksamt och jag tror att det är fråga om en ungdomsroman, men icke. Här har vi att göra med en tendensroman och efterhand tar författaren starkt ställning i olika föräldrafrågor. För mig var romanen en underhållande fyra, men efter hand blir jag mer tveksam. Jag håller helt enkelt inte med författaren, hon gör det för lätt för sig i skildringen av konflikterna. Svartmålning av Elena Richardson och en blind hyllning av Mia Warren? Det blir obehagligt. Här finns mycket för en bokcirkel att diskutera, så slutbetyget blir en trea.

Anna Granström

2019-04-16

Betyg

Åh, den här boken är fantastisk. Den har så många dimensioner. Den har så mycket och berör mig starkt - en bok jag sällan kommer glömma. Jag saknar redan karaktärerna, de känns så otroligt levande.

Solveig Andersson

2019-04-14

Betyg

Fullkomligt lysande. Läs den!

Britt-Marie Kullin

2019-03-19

Betyg

Små eldar överallt (Little Fires Everywhere) är Celeste Ngs andra roman. Hennes första roman heter Everything I Never Told You, och som jag har förstått det så finns den inte översatt till svenska ännu.

Små eldar överallt är en mycket, mycket bra roman. Den handlar om så mycket. Om bland annat klasskillnader, kulturkrockar, föräldraskap, utanförskap, familjerelationer, och en hel del annat.

Boken är väldigt bra skriven, med starka karaktärer. Den är lättläst och svår att lägga ifrån sig. Den engagerade mig verkligen, och är definitivt en sån bok som jag kommer att minnas.

Rekommenderar boken varmt.