Slutet blir vår början

Whitaker, Chris

| 2022

Flag from sv

43


En av de där sällsynta böckerna som överraskar under läsningen och sedan dröjer sig kvar i dig långt efter att du läst klart den en känslomässig käftsmäll. Kristin HannahEn ovanligt gripande och känslostark spänningsroman med oförglömliga karaktärer om den eviga kampen om ont och gott inom människan, och om hur långt vi är villiga att gå för att skydda vår familj.För 30 år sedan blev Vincent King en mördare. Nu har han släppts från fängelset och är tillbaka i sin hemstad Cape Haven, Kalifornien. Alla är inte glada att se honom. Som Star Radley, hans ex-flickvän och syster till flickan han dödade. Och Walk, hans bästa vän, som numera är polischef och som var den som satte dit honom.Duchess Boo Radley, Stars dotter, är tretton år gammal och självutnämnd laglös. Hon gör som hon vill, men framförallt vakar hon över sin femårige lillebror Robin. När Duchess försöker skydda sin mamma,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hedenstedt

2022-09-24

Betyg

Den väcker absolut känslor och är spännande i vissa partier, men är rätt amerikanskt sentimental, "gott och ont", lillgamla barn, lite FÖR. Kommer göra sig bra som film dock och jag kommer säkert gråta till den.

Karin .

2022-08-02

Betyg

Lite omtumlad, denna bok skulle vara helt fantastisk som film! 

Välskriven, gripande, tragisk, fin, berörande och oförutsägbar, med en passande uppläsare. 

Passar förmodligen perfekt att läsa/lyssna på under semestern. Vid ”vardagslyssning” blev det lite långt, rörigt och svårt att hänga med utan tydlig kapitelindelning tyckte jag.

Henrik Johansson

2022-07-26

Betyg

Riktigt välskriven med en del oväntade svängar. Slutet drar ner lite grann. Trådarna knyts ihop lite för fort.

K

Kaffeläsaren

2022-06-13

Betyg

Slutet blir vår början är en läsupplevelse som stannar kvar långt efter boken blivit utläst. Det är några veckor sen jag läste ut boken men jag har kommit på mig själv flera gånger med att tänka på den och på syskonen Duchess och Robin som boken handlar om. Jag undrar hur det gick sen, hur blev livet för dem? Syskonens historia berörde mig på djupet!

Det är egentligen en ganska tragisk och sorglig historia som utspelar sig i berättelsen. Duchess och Robin har det tufft med oddsen emot sig redan från start och de får kämpa rejält i livet. Men det blir aldrig tungläst tack vare det hopp och den kämpaglöd författaren tillskriver huvudkaraktärerna. Boken är välskriven och översättningen är så bra gjord med ett fint språk. Slutet blir vår början är nog årets bästa bok såhär långt! Jag vill ha mer och jag håller tummarna att författaren skriver en fortsättning på den!

Rekommenderas varmt!

K

Kerstin Kolm

2022-05-31

Betyg

En mycket fängslande berättelse om utanförskap, trauma, syskonkärlek, sviktande omsorg, gamla oförrätter mm utspelad i en småstad där alla känner alla- på gott och ont- och där tidigare svek och ouppklarade relationer ligger och pyr och flammar upp igen.
Berättat på en fantastiskt språk genom en mycket bra och passande inläsning.

Britt-Marie Kullin

2022-05-23

Betyg

Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den här boken, Slutet blir vår början, är den brittiske författaren Chris Whitaker tredje roman, men den första som har översatts till svenska. Jag tyckte väldigt mycket om boken som var välskriven, gripande, spännande, vacker, sorglig, berörande, hemsk, rolig, och mycket bra. Kan varmt rekommendera den.