Den föraktade falukorven

Ahlborg, Karin

| 2010

»När slutade det handla om mat och började istället handla om näringsämnen? Vem blir glad och belåten av att äta proteiner, fett och kolhydrater, fibrer, omega3 och E-vitamin, när man borde äta kalvstek med små stekta kulpotatisar, gräddsås, pressgurka och gelé? Det har blivit dags att vrida klockan rätt och visa att det faktiskt är helt okej att äta pizza och att det inte finns någon anledning att bannlysa ketchupen. Jag ser mig själv som en gerillakrigare som strider mot snobbar som tycker att det är var och ens plikt att rulla sina egna köttbullar, gjorda på hängmörad färs från gårdsbutiken Långtbortistan. Mot sektlika dietanhängare och en livsmedelsindustri som är skamlös i sina försök att lura oss och rida på den ångestvåg som plågar oss. Men jag nöjer mig med att säga: Låt oss starta ett ketchupkrig!« Karin Ahlborg avslöjar myter, marknadsföringsbluffar, meningslösa kostråd och snobberier...

Britt-Marie Kullin

2010-05-11

Jag läste "Den hemlige kocken - Det okända fusket med maten på din tallrik" av Mats-Eric Nilsson för knappt två år sen, och tyckte den var mycket intressant och bra.

Den här boken var också mycket bra och intressant. Tror att många skulle behöva läsa boken, speciellt stressade barnfamiljer som har dåligt samvete över maten dom äter.

Rekommenderar den till alla som är det allra lilla minsta intresserade av vår mat. Och dessutom så skriver Karin Ahlborg på ett väldigt roligt sätt, så den är aldrig det minsta tråkig att läsa, trots att det är en faktabok.

(Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg" - http://bim.blogg.se)