Ljudbok

Slottsruinens förbannelse

VANESSAS VIDEO FRÅN Martebo är nominerad till Årets video på Youtubegalan! Hon och Tanja åker till prisutdelningen i Stockholm, och hon tar med sig kameran, den som kan filma spöken, trots varningarna hon fått från dess förra ägare. Samtidigt maler oron i Vanessa; pojkvännen Abbe och hans familj ska utvisas och hon måste göra vad hon kan för att stoppa det. Den avslutande delen i Spökkamera-trilogin håller läsaren i ett järngrepp. Tempot är högt, liksom spänningen, och det går inte att sluta läsa. De tidigare delarna i serien är Prästgårdens hemlighet och Ljusklotets mysterium.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

M

mh

2021-02-02

Betyg

Raka motsatsen till vad Star Wars Episode 9 var, ett perfekt klimax. Vanessas och gängets avslutande äventyr är roligt, spännande, känslosamt och framför allt läskigt. Ett måste för både små som stora.

Marianne Skoglund

2021-01-20

Betyg

En habil mysrysare för mellanåldern.

J

Johanna Söderberg

2020-11-25

Betyg

WOW vilken avslutning! Sista delen av Spökkameran levde verkligen upp till våra höga förväntningar!! Så spännande och läskigt! Vanessa och hennes vänner har verkligen blivit favoriter här hemma under det senaste året. Det enda tråkiga med den här fantastiska boken är att det inte blir några fler spökjakter nu när trilogin är avslutad.

J

Betyg

Fantastisk, kuslig & skickligt skriven!

Gullis lästips

2020-10-18

Betyg

Slottsruinens förbannelse är skriven så att man känner den rätta spökrysningen ila neråt rygg­raden!

Slottsruinens förbannelse är den avslutande delen i den skrämmande och spännande spökrysare trilogin Spökkameran.

Handlingen är skriven i ett spännande och högt tempo som fångar läsarna i sitt järngrepp och skapar rysningar som inte bara kommer av skräck utan också av nervkittlande förtjusning som gör att man inte vill sluta att läsa boken.

Något som jag gillar extra mycket med trilogin Spökkameran är hur författaren Tobias Söderlund verkligen lyckats få till den skrämmande och rysliga handlingen med de olika spökhistorierna hämtat från verkliga platser med tillhörande övernaturliga händelser något som gör att böckerna blir extra läskiga. Parallellt med läskigheterna vävs relationerna av igenkännande tonårs vardag ihop med tillhörande vardagsdramatik, de jobbiga och oförstående föräldrar, spirande förälskelse och kompisrelationer.

Boken är skriven med ett högt tempo med korta kapitel som oftast avslutats med en cliffhanger som gör att man bara måste fortsätta läsa boken. Handlingen och sättet boken är skriven på passar målgruppen, men även för äldre som vill ha mer spänning i vardagen. Jag gillar att boken även innehåller vardagliga känslor och problem som barn i åldrarna 9 till 15 kan känna igen sig i, något som ger boken en balans utan att tapp de overkliga och övernaturliga inslagen. Det här är verkligen en bok som jag sträckläste ut, samtidigt som jag inte ville att den skulle ta slut.

Även om Slottsruinens förbannelse är den nervkittlande upplösningen av den kritikerrosade trilogin Spökkameran så får jag en känsla av att vi kommer få ta del av mer läsning av författaren Tobias Söderlund där han kommer lyckas få yngre och äldre läsare att läsa sina verk med hjärtat i uppe i halsgropen.