Slik blir du styrtrik i Asia!

Hamid, Mohsin

| 2013

Flag from no

76


Gjennom 200 sider følger vi en mann bokstavlig talt fra vugge til grav i et samfunn i uregulert sterk økonomisk vekst. Det er på samme tid en medrivende fortelling om kjærlighet og kampen for å lykkes og en beisk og opprørende skildring av et kynisk samfunn bygd på den sterkestes rett.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anders Jansson

2019-09-15

Betyg

En ironisk skämtsam betraktelse över hur den råa kapitalismen i Asien fungerar. Mycket underhållande, men samtidigt rätt tragisk. Boken har absolut sina poänger, men själv tyckte jag det kändes lite som om Moshin slog in lite väl många redan öppna dörrar. Det är klart at enbart pengar inte gör dig lycklig till exempel, vilket är något av huvudtesen i romanen. Men den känns ändå som en både underhållande, välskriven och helt klart läsvärd bok. Jag kan absolut med gott samvete rekommendera den.

J

Jack Lorenz

2019-02-22

Betyg

Oerhört underhållande och rätt tänkvärd dessutom. Helt klart en bra och läsvärd bok.

Maria Eriksson

2014-07-05

Betyg

Efter min resa till Indien i början av året känns det helt rätt att läsa den här boken, en roman förklädd till en självhjälpsbok. Med humor och ironi formulerar Hamid en kritik mot kapitalismen som den kan te sig i ett land som Pakistan (författarens hemland) eller Indien. Bokens språkform är rådgivande med kapitelrubriker som "Bli inte kär", ett råd som huvudpersonen snart bryter mot, och sensmoralen är att pengar inte fixar allt. Kort och lättläst i hängmattan.

Engelska Väninnan

2013-11-14

Betyg

Rent språkligt är romanen läsvärd och upplägget är smart. Ämnet: det korrupta samhället skildras med ironisk distans. Inget bultande hjärta här.

Jakob Nylin

2013-10-12

Betyg

På ett sätt en ganska sorglig bok. Bokens du blir visserligen snuskigt rik men också väldigt ensam trots att han bildar familj. Bli inte kär är ett av råden för att bli snuskigt rik, men det blir han förstås, däremot inte i den han gifter sig med. Kul berättarform, stundtals är det ironi i sin bästa form, som ger en hel del att tänka över om nutidsmänniskans fixering vid materiell rikedom.