Slash

Bozza, Anthony

| 2007

Flag from en

258


From one of the greatest rock guitarists of our era comes a memoir that redefines sex, drugs, and rock 'n' roll He was born in England but reared in L.A., surrounded by the leading artists of the day amidst the vibrant hotbed of music and culture that was the early seventies. Slash spent his adolescence on the streets of Hollywood, discovering drugs, drinking, rock music, and girls, all while achieving notable status as a BMX rider. But everything changed in his world the day he first held the beat-up one-string guitar his grandmother had discarded in a closet. The instrument became his voice and it triggered a lifelong passion that made everything else irrelevant. As soon as he could string chords and a solo together, Slash wanted to be in a band and sought out friends with similar interests. His closest friend, Steven Adler, proved to be a conspirator for the long haul. As hairmetal...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

C

C J

2014-08-06

Betyg

En helt vanlig rockbiografi. Det jag gillar är att den går enda från barndomen och framåt. Precis som man misstänker är det mycket sex drugs och rocknroll. Men det är ju därför man läser dem. Har även läst steve adlers som inte alls var lika bra.

Maria Olofsson

2014-03-13

Betyg

Intressant och fängslande läsning, iallafall om man som jag hade Guns som favoriter i tonåren. Kul att få lite bakgrund till olika låtars tillkomst, och annat. Läste Steven Adlers bok nyligen och den här är långt mycket bättre på alla sätt, och trots dålig översättning är den mycket bättre översatt än Stevens. Läsvärd!

Alex Risberg

2013-10-06

Betyg

Ingen vidare bok. Oerhört taffligt skriven och dåligt strukturerat.

Tommy -

2012-12-04

Betyg

Alltid kul att läsa om sina hjältar!

J

Jens Jonsson

2012-10-19

Betyg

Gav mig en nyanserad bild av Slash och boken känns i sammanhanget skriven med hjärtat på rätta stället.

Izabela Horn

2012-09-12

Betyg

En ärlig beskrivning om Guns N Roses om bandets höjdpunkter och sedan splittringen. Slash verkar vara en cool snubbe med grov beroende personlighet .

Elin Cidh

2012-04-23

Betyg

En tragisk skildring av en vilsen mans sökande efter uppmärksamhet och bekräftelse. Intressant samhällsbeskrivning. Till och från även väldigt rolig.

Betyg

Läste den på svenska och boken tappar som fan i översättningen...

Robin Harrysson

2010-10-17

Betyg

En bok som brutalt påminner mig om varför jag undviker översatta böcker i den mån det går, fruktansvärt dålig översättning. Den totala avsaknaden av underhållningspoäng gör att boken inte blir mycket mer än en kronologi över Slash liv, ofta med fokuset lagt på Heroin och Jack Daniels. Finns oändligt mycket mer läsvärda rockbiografier.

I

Ini All

2010-06-16

Betyg

Helt klart läsvärd om man gillar denna sorts böcker, men håller med er andra, riktigt kass översättning, så känner ni att ni klarar engelskan satsa på den istället.

Pernilla Johansson

2010-06-10

Betyg

Intressant bok. Inte för att Slash eller Guns n Roses var mina idoler så tyckte jag om att läsa denna boken. Det är verkligen sex, drugs and rock n roll. Översättningen var ju inte den bästa i boken och tyckte det var lite konstig att det var så många "det återkommer vi till senare" Läs den om ni inte har gjort det.

H

Helli Malina

2010-06-02

Betyg

En bok som jag längtat efter!! Läste den snabbt även om Slash inte är min största "idol". Ett stycke historia

Eva Hörnström

2010-05-17

Betyg

Håller med om att översättningen var kass... skulle tagit den engelska versionen istället.

Betyg

En bok som jag gillade väldigt mycket. Love drug and rock n roll

Betyg

Intressant läsning tagen rakt ur ett rock n roll liv. Här kryper sanningen fram hur ett hårdrocksbands verklighet ser ut. Långt ifrån glamouren man tror de om ger sig med. Mycket mycket intressant läsning.

Maria Larsson

2009-12-15

Betyg

På många sätt den ultimata rockbiografin. Slash är en underhållande artist.

Maria Larsson

2009-12-15

Betyg

Han har varit med om en del, Slash. På bokens framsida kan man läsa:

"Det kan verka överdrivet... men det betyder inte att det inte hänt".

När man sedan läst klart boken, tänker man bara: "Det är ett mirakel att killen fortfarande lever". Biografin är skriven tillsammans med Anthony Bozza där Slash ger en öppenhjärtlig - men ibland osmickrande - bild av framför allt sig själv som person. Han är brutalt ärlig när det gäller sig alkohol- och drogmissbruk och ger sin version om uppbrottet från Guns N´Roses.

Man kan inte låta bli att älska killen. Slash biografi är som en orgie i "sex, drugs and rock´n´roll" men bakom detta finns en skärpt kille med självdistans och humor som älskar musik. Man får bilden av honom att han är en enkel person, rakt på sak och okomplicerad (till skillnad från hans forna bandkamrat Axl Rose som givit omvärlden intrycket av att vara mer än lovligt komplex).
Att skriva att Slash har "ett gott hjärta" kan kännas makabert, eftersom han redan vid trettiofem års ålder får en pacemaker inopererad till följd av sitt långvariga missbruk.

Ingen skugga ska falla på Slash i den här biografin. Hur ärlig han egentligen är i denna bok låter jag vara osagt, men med tanke på att han inte alls försöker framställa sig själv i bättre dager kan man i alla fall ana att det finns ett korn av sanning i hans berättelse.

Däremot kunde han kanske valt en annan medförfattare. Jag misstänker att boken tillkommit efter intervjuer som Bozza gjort med Slash, och resultatet blir ibland väldigt ostrukturerat. Det blir ibland hopp fram och tillbaka som man inte alltid hänger med i, och meningen "men vi återkommer till det snart" dyker upp så ofta i texten att det nästan blir skrattretande.
Jag misstänker att Bozza ville väldigt mycket och han har ju rejält av material att skriva om - det är ett händelserikt liv som ska gestaltas.
Boken hade tjänat på en ordentlig redigering. Men texten flyter ändå på och det blir aldrig långtråkigt. Det händer ju saker hela tiden.

Jag ska villigt erkänna att jag hade ett gott öga till Slash redan innan jag läste hans biografi. Han är rockstjärnan personifierad och en mycket talangfull musiker. Efter att ha läst hans biografi är jag nästan lite förälskad i honom. Jag kände nästan lite sorg inom mig när boken var utläst, eftersom det kändes som att ta farväl av en god vän.

Kanske ska man läsa denna bok på engelska, eftersom översättningen är bedrövligt dålig och bearbetningen obefintlig. Är man en "språkpolis" får man ett mindre sammanbrott redan efter första sidan.

Denna bok ska läsas av er som älskar rockmusik, då det är en av de bästa rockbiografier som någonsin skrivits.

Louise A

2009-11-20

Betyg

Underhållande och kul, men översättningen och korrläs. är usel.

Magnus Hoem

2009-11-04

Betyg

Karln super och knarkar som en galning, men spela kan han ju uppenbarligen göra ändå.

Boken tycker jag är skriven på ett bra och rättframt sätt. Skulle dock vara intressant att se Axl:s version av vad som hänt (det har jag inte läst om ännu i alla fall).