Släng inte maten

Prima mat i soppåsen! 100 kilo fullt ätbar mat! Det är vad ett genomsnittligt svenskt hushåll slänger bort varje år. Samtidigt klagar vi över matpriserna och hur jobbigt det är att släpa hem alla kassar från affären. Nu har vi lärt oss att sortera tomma förpackningar och lämna dem till återvinningsstationen. Men innehållet är vi sämre på att ta hand om. Ändå har produktionen av maten oftast en större påverkan på miljön än emballaget. Varför kastar vi då bort så mycket mat? Det finns enligt författaren fyra huvudsakliga anledningar till det: * vi har svårt att bedöma hur mycket som går åt * vi tror att maten kan ha blivit dålig * bäst före datumet har gått ut * vi vet inte vad vi ska göra med resterna Botemedlen stavas kunskap, information och upplysning. Denna kunskap hade tidigare generationer. De visste hur maten skulle hanteras och förvaras för att inte förfaras. Det var fult att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hallqvist

2009-12-14

Betyg

En liten informationsrik och inspirerande bok med små korta kapitel om hur man tar tillvara rester. Några recept. Vad som kan frysas och hur länge. Vad som passar att storhandla, bäst före datum osv.
En uppmuntran till att själv lukta och smaka på maten och att vara kreativ. Både för att spara på miljön och plånboken.