Vid den aktningsvärda åldern av 107 år dör Faster och de närmast sörjande samlas för begravning och delning av dödsboet. Den avlidna har under många år varit släktens starka och dominerande kvinna, en samlande kraft. Nu när hon plötsligt är borta förändras styrkeförhållandena i familjen. Under några heta sommardagar i Blekinge ställs allt på sin spets. Från en gammal hammock i sprucken plast sker fördelningen av Fasters alla saker, från minsta lilla virkade karottunderlägg till den fina guldringen. Upp till ytan stiger inte bara gamla minnen, utan också glömda oförrätter. Alla familjemedlemmarna slickar sina oläkta och förbisedda sår. Men sakta växer något annat fram. En känsla av samhörighet. Kanske är en försoning och någon sorts familjegemenskap ändå möjlig ... Släktfeber är en dråplig och absurd berättelse om en familj som alla andra och om den gamla devisen att blod kanske trots...
2014-10-09
Småtrevlig läsning med både en del humor och tragik. Inget som varken dröjer sig kvar eller griper tag i mig men lättläst avslappning under tiden. Svag 3:a
Betyg: 3+. Lite smårolig och udda bok som verkligen tog sig mot slutet och blev helt klar läsvärd. Jag stör mig dock lite på huvudkaraktären (vars namn jag aldrig tror att vi läsare får veta?), att hon är så mesig och undfallande när det kommer till relationen med föräldrarna. Ändå tycker jag att den var ganska trevlig och välskriven. Åter igen en väldigt bra uppläsning av Anne-Li Norberg!
2012-11-19
Lite trevlig och charmig i början men till slut blev det bara babbel som aldrig ledde någonstans. Röd tråd och syfte med boken saknas.
På Bokmania kan du läsa min recension av "Släktfeber": http://www.bokmania.net/2009/07/slaktfeber.html