En mrdad familj, en dende seriemrdare, ett saknat barn. P nyrsdagen hittas en familj brutalt mrdad i sin villa i ett vlbevakat bostadsomrde i norra London. Men en familjemedlem saknas det yngsta barnet. Mordvapnet visar sig vara en pistol som anvnds fr att bedva djur fre slakt. Detta leder kriminalinspektren Max Wolfe till en dammig hrna tillgnad seriemrdaren Slaktaren i Scotland Yards knda museum tillgnat seriemrdare. Men Slaktaren har avtjnat sitt straff och r nu gammal och ddssjuk. Kan han verkligen vara inblandad, eller r ddet en grotesk hyllning genomfrd av en beundrare? Och var finns det frsvunna barnet? I Max Wolfes jakt p svaren upptcker han att ven de lyckligaste familjer har mrka hemligheter Slaktaren i Highgate r den andra boken om kriminalassistenten Max Wolfe i London.
2022-11-01
Detta r Tony Parsons andra bok om Max Wolfe, den frsta heter Murder Bag (ven p svenska). Har inte lst den frsta men denna kndes fristende, kanske jag missade lite personlig bakgrund om huvudkaraktren och personerna runt honom men det var inget som strde handlingen.
Den brjar med ett brutal ppning som kastar dig direkt in i grymheterna som rr mordet. Det r inte s att den gottar sig i det blodiga men den r r och skoningsls rakt igenom hela boken. Man fr en liten knsla av Noir med berttarrsten och det smutsiga och mrka miljmssigt samt mnesmssigt som handlingen rr sig i.
Den brjar som en klassisk polisroman med mordet, i detta fall som sagt rtt och brutalt, och fortstter med polisen som utreder fallet. Det finns sidospr och hemligheter som kommer fram i ljuset. Det kanske inte r ngot verraskande nytt i handlingen men s lnge det r bra frpackat, sprkmssigt och handlingsmssigt, som i detta fall s behver man inte upptcka hjulet igen.
Rekommenderar denna till alla som knner fr en polisroman som r lite mrkare och brutalare n det vanliga. r man trtt p den vanliga trtte polisen med alkoholproblem s r detta boken ocks d denne lyser med sin frnvaro. Jag kommer absolut lsa mera av Tony Parsons.