Skytten

Sveasjukhusets entréhall myllrar av folk när sjuksköterskan Regina Starck kommer ner för att köpa lunch. En helt vanlig dag när infernot plötsligt bryter lös. En ung man tar upp ett automatvapen och i nästa sekund smattrar kulorna genom folkmassan. Oskyldiga offer faller till golvet, några meter från Regina rinner livet ur en tonårsflicka samtidigt som Regina möter skyttens blick. Han vänder och flyr in i en korridor.Två dagar senare står hon åter öga mot öga med skytten. Under flykten har han skjutits av polis och är nu inlagd på sjukhuset. Chockad ställs Regina inför sitt livs dilemma. Hur ska hon kunna vårda en mördare?När Regina kallas till vittnesförhör hos polisen stöter hon på något oväntat, en möjlig koppling till det som ständigt plågar henne: brodern Victors försvinnande för ett och ett halvt år sedan."Skytten" är första boken i Anne-Marie Schjetleins nya spänningsserie...

Bokdjungeln

2025-02-10

3,5 av 5.
Under Bokmässan sålde Schjetlein in denna bok till min man. Vi hade redan bestämt att vi inte skulle köpa något mer, men hon pitchade in sig själv och boken så bra att min man valde att köpa den. Redan då förstod jag att det inte skulle bli han som läste den först. Med det sagt, jag fick rätt. MEN, jag är så glad att han köpte den. För utan honom hade jag förmodligen inte läst denna bok. Tack.
Nu till boken.
Läsaren får följa flera olika karaktärer och kapitlen är korta. Detta gör att boken upplevs som snabbläst. Fram till de sista kapitlen kände jag att boken var en 4:a av 5 möjliga. Men det blev lite för rosaskimrande där på slutet att jag får landa i att det blir 3,5. Denna bok har lagt en stabil grund inför nästa bok i serien och då blir det jag som köper den och inte maken.

Monica Bäckelin

2024-12-10

Bra början på serien.
Spännande, välskriven och intressant vinkling och karaktärer. En bladvändare, ser fram emot nästa.