Skymningsporten

Historisk realitet blandas med magi i denna mycket Jeanette Wintersonska berättelse från det tidiga sextonhundratalets England ? ränksmidandets och häxprocessernas tid. Lancashire 1612. Kung James I sitter vid makten, och han har föresatt sig att rensa kungadömet England från katoliker ? och häxor. På långfredagen samlas tretton personer till ett hemlighetsfullt möte vid foten av Pendle Hill, bland dem finns Alice Nutter, den rikaste kvinnan i trakten. Två kvinnor sitter redan fängslade, anklagade för häxeri. Ett utsvultet och misshandlat barn gömmer sig i skogen, och samtidigt ryktas det att en jesuitpräst och före detta attentatsman ska vara på väg tillbaka till Lancashire från exilen i Frankrike.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Jasmina <3

2020-01-08

Betyg

Denna bok var Spännande,sorlig & mycket fängslande.
Hur kunde folk ljuga så när de gäller häxorna?
Hur kunde de ange sina egna familjer?
Helt klart en 💜💜💜💜💜

Victoire Marcel

2017-01-03

Betyg

Välskriven, otäck, sagoaktig och samtidigt med ett historiskt underlag. Jag tycker om denna kombination, och jag älskar hur Winterson skriver. Intressanta karaktärer - trots att man inte lär känna särskilt många av dem på djupet känner jag att jag har ett bra grepp om dem.

A

Anna Jensen

2016-04-29

Betyg

Tvekade mellan tre och fyra. En mycket kort berättelse som väckte intresset för medeltid och häxor. Bra skriven, men hade tjänat på att varalängre.

Katarina Nord

2015-10-19

Betyg

Lättläst och hemsk, svag trea. Jag har svårt att ta till mig historien även om jag nästan sträckläste boken.

Maria Klamas

2015-08-28

Betyg

Boken börjar så där lite halvsvalt och lite svår att få grepp om... personerna framträder inte med tydlighet och jag får läsa om flera gånger för att hänga med... men sen när det väl kommer igång så fastnar jag mer och mer för denna läskiga berättelse om häxprocesser och hur lätt det är att ont förtal kan leda oss käpprätt åt h-vete... och hur lite vi vet om varandra och vad som är möjligt och inte möjligt i vår värld...

B

Berit WT

2015-07-23

Betyg

Frosseri i otäckheter, tortyr och orättvisor. Här ges ongen vila från de vidriga handlingar som utfördes på de anklagade häxorna.

Eva Rydinger

2015-05-10

Betyg

Det gör mig ont att bara ge en trea. Winterson är en av mina favoritförfattare och denna bok motsvarade tyvärr inte alls det jag hade förväntat mig. Språket som jag uppskattar hos hennes andra böcker har inte alls samma briljans i denna. Ruggig historia dock om häxjakten i England på 1600-talet.

Jasmina <3

2015-04-22

Betyg

Jag gillade denna bok så denna kan jag allt rekommendera till er andra