Ljudbok

Skulden till Daniel

Året är 1993. I ett hus på Gaveliusgatan på Södermalm hittas en förmögen antikvitetshandlare död i sin säng. Den nittonårige Daniel Håkansson anhålls som skäligen misstänkt för det brutala mordet. I häktet berättar han för sin kvinnliga advokat Ulrika Stål sanningen om mordnatten. Ulrika är en skicklig och ansedd jurist på en välrenommerad advokatbyrå på Östermalm. Hon är målmedveten och karriärinriktad, försörjer familjen medan hennes man är hemma med barnen. Daniels historia berör henne långt utöver det vanliga, inte minst därför att hon redan tidigare ödesdigert ingripit i hans liv. När hon börjar arbetet med försvaret upptäcker hon att det inträffat flera märkliga dödsfall i Stockholms gaykretsar. Är det bara hon som anar ett samband?Ann-Christin Hensher är advokat specialiserad på socialrätt och har arbetat i Stockholm, London och Bryssel.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Blommiga Barbro

2020-01-10

Betyg

Den blir aldrig direkt superspännande men jag gillar ändå den här deckaren. Den är mycket välskriven, småspännande och mycket engagerande när jag väl kom in i bokens handling. Framför allt känns den väldigt realistiskt skriven vilket är ett plus i kanten. Sedan tycker jag mycket om Ulrika som karaktär och jag läser mer än gärna fler deckare av Ann-Christin Hensher.
Som vanligt en mycket bra uppläsning av Gunilla Leining dessutom!
Slutbetyg, en 4:a! Kan absolut rekommenderas av mig!

Minna Matson

2019-01-16

Betyg

Jag gillar inte Ulrika. Inte som kvinna, inte som mamma, inte som fru. Men hon verkar vara en rätt bra yrkeskvinna, en bra jurist. Det är det som gör att jag kommer att prova fler böcker i serien.

Ann Simonsson

2010-02-01

Betyg

Mp3.