Skulden man br

Hjorth & Rosenfeldt tillbaka med den ttonde boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och poliserna p Riksmord som redan har slt tv miljoner exemplar.Riksmord befinner sig i djup kris sedan en av kollegerna har avsljats som seriemrdare. Vanja Lithner kmpar fr att rdda sin avdelning, nr en kvinna i sextiorsldern hittas mrdad p en grisfarm utanfr Vsters. Tecken tyder p att ddet r utfrt med en speciell person i tanke: kriminalpsykolog Sebastian Bergman.Sebastian har under ren hjlpt Riksmord att lsa tskilliga fall, men efter den senaste tidens hndelser r han persona non grata. Blir hans terkomst Riksmords rddning eller fall?Samtidigt hittas Tim Cunningham, en tidigare klient till Sebastian, dd. Tim frlorade ocks ett barn i tsunamin 2004, men det visar sig finnas mnga frgetecken runt familjen Cunningham och den dr julen...

Jan Banan

2024-11-13

Trevlig serie som i och med denna bok r slut....eller?

Monika W

2024-07-31

D kom d slutligen den sista delen i serien om den taktlse och bufflige Sebastian Bergman. Skulden man br r den ttonde delen och sgs allts vara den sista. Att boken bara har sttt i min hylla i lite drygt ett halvr sger en del om hur bra jag tycker detta r.

Mina frvntningar var hga. Vldigt hga. Speciellt efter frra boken, som jag tycker var den allra bsta i hela serien. Jag blev inte besviken. Hr r mnga olika trdar; Cathy, Vanja, Ellinor, Billy, mrdaren. Alla gamla bekanta. Inte alla trdar knyts ihop och jag frvntade mig nog att ngra fler skulle ... ja, typ avslutas. Egentligen r det bara en enda trd som fr ett riktigt avslut. Jag gillar ju ppna slut s det str mig inte (s mycket), men detta r nog det mest ppna jag ngonsin har lst.

Skulden man br kan tyckas vara ett lite mrkligt slut p en serie. Allt blir typ hngande i luften och ppnar helt klart fr en fortsttning. Om nu frfattarna skulle f lust med det. Smart. Kanske r serien inte det mest trovrdiga jag har lst. Men vem bryr sig. Det hr r en av de mest underhllande serier som deckarsverige har att erbjuda.

OBS! Detta r en kraftigt frkortad text. Hela finns p min blogg https://bokslut.blogspot.com/2024/07/bok-skulden-man-bar-av-michael-hjorth.html

Mats Sigfridsson

2024-06-08

Stark 3:a

Helena Rasmusson

2024-04-27

Bra och spnnande serie!

Ewa H

2023-12-06

Kanske ett litet minus fr att jag har lite svrt att komma ihg personer och skeenden frn tidigare bcker i serien. Men jag gillar verkligen sprket och dramat i serien om Sebastian Bergman. Bra driv!

V

Vincent Larsson

2023-12-05

Skulden man br r den ttonde och sista delen i bokserien om Sebastian Bergman och poliserna p Riksmord. Jag har inte lst alla bckerna i serien, men fastnade av ngon anledning fr denna. Den brjade bra men tappade farten lite.

Britt-Marie Kullin

2023-11-09

Betyg: 4,5 av 5 - 📚 - Den hr boken, Skulden man br, r den ttonde och sista delen i bokserien om Sebastian Bergman och poliserna p Riksmord, av frfattarparet Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt. Jag har lst alla bckerna i serien, och tyckt mycket om dom allihopa. Och denna boken var inget undantag, fr den var precis lika bra som alla andra. Trist att det tydligen r den sista och avslutande boken i serien, fr jag skulle vldigt grna lsa mer om Sebastian, Billy, Vanja, och alla dom andra. Jag lyssnade p boken, som var bra inlst av Niklas Falk.

emmakicki

2023-10-11

Har varit lite besviken p de senaste bckerna men hr tycker jag att det tog sig litegrann igen. Knns som en stabil deckare dr jag ville strcklsa fr att f veta hur det gr. nd lite synd att serien slutar nu.

Monica Bckelin

2023-10-09

Spnnande, engagerande, relationer, karaktrer. En bladvndare, serien hade grna kunnat fortstta.