Skuggornas barn

Gripe, Maria

| 1990

Flag from sv

698


En tidig morgon lämnar Berta i hemlighet slottet Rosengåva. Slottsförvaltaren Axel Torsson har avkrävt henne ett tysthetslöfte och hon måste lova att inte återvända förrän han kallar på henne. Den mörka hemlighet hon kommit på spåren gör det omöjligt för henne att stanna. Men Carolin däremot blir kvar hos de gåtfulla tvillingarna Arild och Rosilda, trollbunden av deras fjärilsliv och svärmiska vänskap.  Frågorna i Bertas huvud är fler än någonsin. Hon kan fortfarande inte känna sig säker på att de två verkligen är systrar som Carolin påstår. Kan hennes far också vara far till Carolin? Hur ska hon kunna lita på Carolin som, förklädd till pojke, med sin förställningskonst lyckats övertyga alla på slottet om att hon är Bertas bror Carl? Och Lydia Falck af Stenstierna, Arilds och Rosildas olyckliga mor, hur kan hon låta sina barn leva i tron att hon är död? Vad är det som hindrar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Margareta Vanessa

2020-12-28

Betyg

Gripe lyckas få tvillingarna Arild och Rosilda till fängslande karaktärer med extremt komplexa drag. En annan välarbetad personlighet är Storråda. En blind gammal dam som besitter mycket visdom, och är konstnär. Spännande hemlighet som målas upp fint. Spänning genom hela boken!

Emma

2014-10-05

Betyg

Den får en trea, men det är bara för att det egentligen är en ungdomsbok och jag känner mig inte riktigt rättvis om jag ger ett lägre betyg. Själv tyckte jag att den här blev enormt seg att läsa, så det är inget jag skulle rekommendera för vuxna.

Blommiga Barbro

2014-02-24

Betyg

Välskriven på gränsen till magisk tonårsroman som passar oss "gamlingar" minst lika bra! Rekommenderas varmt!

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Sveriges bästa författare för den yngre skaran