Skuggor över Golden Gate

Tham, Pieter

| 2019

Ruben Berg är en stillsam banktjänsteman från Stockholm som en dag får en ingivelse att åka till San Francisco. Under en promenad över Golden Gate-bron får han syn på en vacker kvinna som lutar sig över broräcket. I tron att hon tänker hoppa tar han kontakt med henne och de fortsätter vandringen tillsammans. Plötsligt befinner de sig i ett våldsamt bråk mellan mc-gäng och söker därför skydd på en husbåt som visar sig tillhöra en rymling från Alcatraz. Snart har den omaka trion hamnat ett knarkkrig om makten över försäljning av cannabis. Banktjänstemannens resa blir till en tripp genom ett droginfekterat kaliforniskt landskap, men färden handlar också om Rubens inre resa och den eviga jakten på den heliga Graal ?meningen med livet.

För mig är Pieter Tham en ny bekantskap. Baksidestexten på boken lovade gott och jag såg med spänning fram emot att läsa boken. Boken är välskriven med ett rappt språk och är väldigt händelserik, det händer väldigt mycket hela tiden. Jag fastnar väldigt snabbt i boken och gillar början väldigt mycket när huvudkaraktärerna Ruben möter den okända kvinnan vid bron och deras första samtal och början till deras bekantskap och resa i bokens story. Jag såg framför mig att en kärlekshistoria började spira, men ack så mycket mer boken skulle innehålla; mycket humor, spänning, kriminella mc-gäng, kaos och droger. Tyvärr tappade boken mig efter cirka tredjedel och jag famlade efter handlingen men boken tog sig verkligen i slutet och jag hade svårt att släppa den. En underhållande och händelserik bok som får en stark trea i betyg från mig.

V

villa-freja.se

2019-09-01

En rapp och välskriven, men på tok för flummig och skruvad bok för min smak. Inledningen är bra och spännande, men tyvärr stannar det upp och jag förs inte med in vidare i berättelsen. Den når inte alls fram till mig. Jag känner ingen närvaro eller igenkänning i varken karaktärer eller berättelse. Jag tänker att den bättre lämpar sig för beresta extroverta än jordnära introverta.

B

Bokfrun

2019-08-12

Fart och fläkt genom hela boken. Riktigt bra.

Lollos bokhörna

2019-07-16

”Skuggor över Golden Gate” av Pieter Tham.

Ruben Berg, en stillsam banktjänsteman från Stockholm, beger sig till San Francisco. Han tror sig ha fått en kallelse från högre makter att snarast bege sig till Kalifornien.

Under en promenad över Golden Gatebron möter han en vacker kvinna som lutar sig över broräcket och Ruben agerar psykolog för att hindra vad han tror är ett självmordsförsök. De två slår följe. Just som ljuv musik börjar vibrera hamnar de i våldsamt bråk med ett mc-gäng.

Boken har ett rappt språk och är lätt att komma in i handlingen. Det är inte en lugn stund i handlingen, saker händer hela tiden. Pieter Tham skriver bra, men boken når inte ända fram för mig. Jag vet inte riktigt varför utan lägger boken i hyllan och läser om den vid annat tillfälle. Välskriven är den dock, passar bra i hängmattan en sommardag. Glad att jag har fått läsa!

Underhållande, skruvad & rapp!