Skuggjägare

En tjej vaknar upp utan minne i en by i skogen. Vad gör hon i den här världen? Är hon en häxa, en fe eller en "skugga" som de som jagar henne? Och vad har hon gjort för att få onda horder att jaga henne? Hon och hennes vargkompanjon ger sig av på en livsfarlig resa till skuggornas rike för att hitta svaren.

S

Shazam.se

2020-07-07

Berättelsen om Videvill är utgiven i två delar – Skuggjägarna och Mot ljuset – och är en avslutad fransk serie skapad av Frédéric Brrémaud och italienaren Federico Bertolucci som lånar friskt från klassiska fantasyberättelser med bland annat talande djur, övermäktig ondska, tappra riddare, lömska sjöjungfrur, men framförallt blir jag helt knockad av Federico Bertoluccis otroligt snygga illustrationer som leder historien med säker hand och fullständigt dränerar själen med sin underbara känsla för fantastik.

Sagan om Videvill riktar sig till 9-12-åringar men läses med fördel även av äldre läsare. Den bjuder på en otrolig magisk resa full av äventyr, underbara miljöer, drama, komedi och även nattsvart mörker som också innehåller en klart lysande strimma av hopp och jag rekommenderar den varmt.

Egmont ska ha en stor eloge för att de ger ut högaktuella fina svenska utgåvor av serieböcker i denna genre och för den här målgruppen.

Gullis lästips

2020-02-26

Videvill är en dramatiskt spännande fantasyserie som har flera delar som monster, fantasifulla karaktärer, onda riddare, talade djur, sjöjungfrur och en stark kvinna i sökandet efter sin identitet i en fartfylld om en diffusa färd, som för min del känns rörig.

I det magiska äventyret Videvill får vi följer en ung hjältinnas resa i sin strävan efter identitet är ett drömlikt mysterium med fängslade illustrationer med en känsla av John Bauer och Sagan om Ringen.