Skuggdykare

Kurson, Robert

| 2006

Flag from sv

26


Skuggdykare, skriven i samma anda som Jon Krakauers Tunn luft, är en sann berättelse om två sportdykare som riskerar allt för att lösa ett historiskt mysterium, och själva råkar skriva historia.   Hösten 1991 dyker John Chatterton och Richie Kohler i det kalla atlantvattnet utanför New Jerseys kust. 70 meter under havsytan gör de en häpnadsväckande upptäckt: under lager av alger och sand finner de en tysk ubåt från andra världskriget.   Ubåten och de föremål Chatterton och Kohler tar med upp till ytan är helt i avsaknad av kännetecken. Ingen kan förklara vilken ubåt de har upptäckt, enligt officiella handlingar ska inte en sjunken ubåt kunna finnas där.    Under de kommande sex åren arbetar ett team experter med att få fram svar. Chatterton och Kohler, till en början något av rivaler, utvecklar med tiden en vänskap som närmar sig...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Johan P1ersson

2011-06-19

Betyg

Välgjord!
Författeren har interjuvat ordentligt och har fått med en lagom blandning av personlig bakgrund, historia, dyk-action, dyk-teknik och hur familjelivet kan (eller inte...) Men mycket fokus på De två huvudpersonernas passion och besatthet av att Göra det på rätt sätt och fullfölja.

Ubåtar, trimix och skäggiga karlar som gör saker tillsamans: yay!

Johan P1ersson

2011-06-19

Betyg

Oj oj oj, jag sträckläste den! Jag shoppade loss på fyra olika böcker och den här fick avsluta en redig dos dyknörderi. Mycket välskriven, täcker upp lagom av allt av WWII-ubåtar, dykaction, dykteknik, personbeskrivningar och skeenden omkring och i vrakdykar"communityt" Mycket bra!