Skuggans spel

Rambe, Lars

| 2010

Flag from sv

24


Mariefred en skimrande pärla vid Mälaren. Älskad av många, men inte av alla. Mitt i idyllen pågår ett spel i det fördolda, en skuggas spel. Den ökände yrkesförbrytaren Marcin Szalas rymmer under våldsamma omständigheter från Bondhagens anstalt. Det är bara början på den våg av våld som skall skaka Sörmland denna sommar.När dramatiken inleds, laddar journalisten Fredrik Gransjö och kollegorna på Strengnäs Dagblad för Strängnäs Jazzfestival.Men snart inser Fredrik och hans lovande sommarvikarie Emilia att prioriteringarna måste göras om. Tillsammans börjar de letaefter ett mönster i skeendet. Gradvis skingras skuggorna och en oväntad gestalt träder fram.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Annica Bark

2010-09-28

Betyg

Efter att ha läst denna bok så har jag fått tillbaka tilltron till deckare/thrillers.
Det var längesen jag läste en bok av denna kaliber!
Intrigen fängslar, karaktärer och miljöerna är välbeskrivna likaså är känslor och relationer.
Man känner folks sorg, frustration, man känner igen sig i hur förhållandet blir lidande av ett nyfött barn.
Man lever sig verkligen in i berättelsen.
Lars Rambe vet hur man fånga en läsare, redan på första sidan. Han vet också hur man skriver en deckare på ett sätt som inte gör den förutsägbar! Det var verkligen en "Va, HAN?"-upplevelse på slutet.

Ett plus var att en del var skrivet på dialekt och som den skåning man är så tyckte jag det var suveränt.

L

Lena Persson

2010-07-23

Betyg

Trodde denna skulle vara mycket bättre än den första. Och den får en extra stjärna men inte mer. En i mängden bland alla slätstrukna deckare. Inget unikt, inget som fångar mig som läsare.