Skuggan

Dahlin, Petrus

| 2012

En dag ser Ruben något röra sig inne i det tömda hyreshuset mittemot. Någon utför märkliga ritualer i den övergivna lägenheten. Han beslutar sig för att undersöka och träffar Skuggan, en tonårstjej på flykt från en tusenårig västafrikansk konflikt. Ett krig mellan två klaner som bekämpar varandra med voodoo. Kort därefter träffar Ruben Miranda. Hon är privilegierad, medveten och självsäker, allt det som inte Ruben är. En häxmästare och hans medhjälpare närmar sig Stockholm. Målet är att hitta den flyende Skuggan. Ruben och Miranda har bestämt sig för att gömma Skuggan och hamnar mitt i den tusen år gamla konflikten. Samtidigt inser Ruben att voodoo kan hjälpa honom att hämnas på sina plågoandar i skolan och kanske även vinna Miranda som han blivit förälskad i. Ruben står inför ett livsavgörande vägskäl. För den som öppnar dörren till voodoons värld och börjar experimentera med magi finns...

R

Råda skola åk 4

2021-12-02

Jag har läst en bok som heter skuggan av Petrus dahlin och johanna kristiansson. Den handlar om en kille som heter Alvaro och han blir jagad av en skugga för att han försökte död sin skugga när han var liten.

Boken handlar om en pojke som skulle gå hem från sin vän men han märkte att någon förföljde honom. en kan vara bra för de lite mindre barnen men jag själv tycker inte den var så bra för den inte var så intressant. Pelle

H

Hedskolan 4

2021-10-07

Jag tycker att den var bra för den var rolig

Den handlar om en kille som blir rädd om sin skugga, men den lever. Den är en väldigt bra bok!

Boken var läskig 👻 och bra satedet och den var koll.😵‍💫

Erika Hedéen

2021-09-17

Superläskig för att vara en barnbok :O Jag gillar det!

den var bra

🌹😱 Barnbarnet tyckte att denna var super läskig💜💜💜💜💜 av 5st😱