Skuggan i väggen

Vinnare i Bokjuryn 2012 - bästa kapitelbok 9-12 år "Vet du om att det är ett spökhus?" säger Claudia. "Det bodde en tjej där en gång som dog, och nu spökar hon. Hon blev mördad. Knuffad i älven. Drunknade. Och ingen vet vem som gjorde det!" En gammal skröplig villa ligger lite för sig själv utanför en by i norr där solen lyser långt in på natten om sommaren. Hit flyttar Mikaela, eller Micke som hon kallas. Det är inte första gången hon tvingas bryta upp sin tillvaro men den här gången är det annorlunda, säger mamma. Hon har fått jobb på vårdhemmet i byn och skolan som Micke ska börja i är liten och mysig. Och först går det bra. Claudia och Stina verkar vilja bli vän med Micke på en gång. Men det är något som inte riktigt stämmer i klassen. Tjejerna har liksom ett annat sätt att vara och Micke känner sig ensam. Och så är det nåt med Wille, den stökiga killen. Varför är han så utanför?...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

L

Lovisa Davidson

2015-07-14

Betyg

Jättebr aoch läskig rysare älskar denna typ av böker

Jenny Olsson

2014-06-03

Betyg

Denna bok läste min dotter först, hon tycker att den var en 5 stjärna. Jag håller med om detta. Läs den själv eller tillsammans med ditt barn.

Boken fångar en med dess beskrivande bildskildringar ur Sixtens berättelser från förr.

T

Therese Nilsson

2014-02-16

Betyg

Mystisk och bra om vänskap och inslag svårigheter hemma samt spöke från det förflutna. 4:a 5:a

L

Linda N

2014-01-09

Betyg

Spännande!

Jasmina <3

2013-03-31

Betyg

Detta var en mycket bra barnbok =)

Åsa Wilén

2012-08-09

Betyg

En underbar spökhistoria för de yngre läsarna. Lundberg Hahn är en mästare på att skriva spännande, men inte för läskigt.

Anna Lindström

2012-07-10

Betyg

Mycket bra barnbok! Vilken fin och lite lagom läskig historia. Jag passade på att läsa efter yngsta dottern läst den.

Victoria G

2012-07-10

Betyg

En superbra bok, både spännande och fin. När jag läste den kändes det nästan som om jag var 10 år gammal igen och hade sommarlov och all tid i världen till att bli fångad och uppslukad av en bok... En härlig känsla!