Skuggan bakom dig

Jansson, Anna

| 2020

Flag from sv

39


Kriminalinspektör Kristoffer Bark och hans grupp av omplacerade kollegor har fått ett ouppklarat fall på sitt bord. Det gäller Emelie Kartman, en lågstadielärare och ensamstående mor som för tio år sedan försvann och senare återfanns på botten av Lanna badgruva, i en tunna genomdriven av ett hundratal tretumsspikar. Kristoffer Bark blir snart varse att utredningen hade stora brister. Tidigare utredare har inte gått till botten med att undersöka de hot Emelie Kartman utsattes för innan hon dog. När Bark kommer i kontakt med sin sjukskrivna kollega Sara Bredow, inser han att hon utsätts för liknande trakasserier. Är mördaren på jakt efter ett nytt offer? Skuggan bakom dig är andra delen i Anna Janssons nya deckarserie som utspelar sig i hennes egen hemstad, Örebro. En berättelse om makt och manipulation, rädsla och otillräcklighet. En skrämmande skildring av hur ett fullt fungerande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Jacobsson

2021-04-05

Betyg

Jansson skriver med ett driv och intressanta personporträtt. Andra boken med Bark är en bra uppföljare som infriar mina förväntningar. Bark är en intressant person som man känner sympati för. Handlingen är spännande och språket lättläst, perfekt semesterläsning! Längtar redan efter nästa bok!

A

Anne Hansson

2021-01-31

Betyg

Del 2 om polisen Bark. mycket händelser och många människor att hålla reda på, händer mycket som gör det lite rörigt. Men i mitten tar det fart och man börjar fundera på hur det skall sluta. Då är det svårt att lägga sig ifrån boken man vill bara läsa och läsa och få ett slut på berättelsen, författaren har gjort det igen, en suverän berättelse, men jag läser hellre om Maria Wern.

Lollos bokhörna

2020-11-16

Betyg

”Skuggan bakom dig” är den andra delen i deckarserien om polisen Kristoffer Bark och vilken bladvändare! Herregud! När jag väl hade börjat läsa boken höll jag kvar i den tills den var slut.

Vi kastas direkt in i handlingen, Kristoffer och hans grupp har fått ett ouppklarat brott på sitt bord. En försvunnen lågstadielärare som senare hittas mördad. Kristoffer upptäcker att utredningen har sina brister, man har bland annat inte undersökt ordentligt de hot som hon utsattes för innan hon dog.

Berättelsen är så snyggt skriven och uppbyggd. Jag dras in i handlingen och det händer saker hela tiden. Dessutom blir jag lurad och inser inte förrän i slutet vem som det inte går att lita på. Anna har lyckats bygga upp en spänning som håller i sig genom hela boken. Det är nervkittlande, men det går inte att lägga ifrån sig boken. Välskrivet med bra person och miljöbeskrivningar. Anna Jansson kan det här med deckare och att skriva fängslande. Jag rekommenderar boken varmt.

Bettan_bokprataren

2020-09-20

Betyg

Ytterligare en fantastiskt välkomponerad bok av Anna.
Anna är en mästare att stegra intrigen och genom att successivt bygga upp dramatiken och spänningen lyfter hon storyn rakt igenom hela boken, inte en sekund av tråkigheter.
Hur kan jag bli så lurad så många gånger under en och samma historia. Det är många tvister och att lista ut vem, hur och varför är rent omöjligt.
Boken är välskriven och spännande. Den kickar i gång direkt för att sedan bara öka i styrka.
En bladvändare som ger mig gåshud. Som levererar spänning, intriger och psykopatiska tvister.