Skuggan av tvivel

Robinson, Peter

| 2017

Vad som skulle ha varit den frsta dagen i Lauras och Benjamins gemensamma liv blir istllet den sista. Brudparet hinner knappt ut p kyrkbacken innan de blir skjutna. I tumultet drjer det alltfr lnge innan ngon riktig hjlp nr fram till blodbadet vid den lantliga kyrkan. Nr tystnaden lgger sig r flera av brllopsgsterna dda.Efter en intensiv jakt p frvaren verkar det fr en stund som att rttvisan segrat. Men kriminalkommissarie Alan Banks plgas av en knsla av ovisshet. Han vill veta vad som egentligen hnde utanfr kyrkan och varfr. Banks brjar grva djupare i morden, driven av en stor personlig sorg. Allteftersom nya ledtrdar uppenbarar sig leds Banks lngre in i det frflutna och in p gamla hemligheter. Nr han ntligen nrmar sig den chockerande sanningen r det nstan fr sent.Peter Robinson, en av vrldens frmsta deckarfrfattare, r tillbaka med en ny bok...

Henrik Johansson

2018-07-27

Banksserien r rtt bra tycker jag men den nrmar sig egentligen slutet. Bckerna r lite upp och ner. Denna tillhr inte de bttre.

Ewa H

2017-11-29

Plitlig Robinson med nnu en lsvrd historia. Kanske inte hans allra mest spnnande, men den brjar rafflande nog med ddsskjutning vid kyrkbrllop. Lite lngt kanske till avslut, men det r s trevligt att liksom knna Alan Banks och hans hus p hjden vid stenmuren.

Jan Banan

2017-09-29

Robinsons bcker om Banks blir allt segare och lngsammare. Hans rddning r att hans huvudkaraktrer r s vl inarbetade hos lsarna att man bryr sig mer om deras liv, n de allt mer torftiga mordgtor han numera producerar. Nu var det lnge sedan jag gick igng p en Robinson bok och denna fr en svag 3:a.