Ljudbok

Skugga

Alvtegen, Karin

| 2007

Flag from sv

1795


Författaruppläsning Karin Alvtegen är en av Sveriges mest framgångsrika författare. I sin nya roman, den psykologiska thrillern Skugga, berättar Karin Alvtegen en grym historia om medaljens baksida, och det pris som vissa människor är beredda att betala för att uppnå odödlighet. Nobelpristagaren Axel Ragnerfeldt har allt han någonsin kunnat drömma om. Han är arbetarsonen som tack vare sin flit och sina uppoffrande föräldrar blev en nationalikon för hela det svenska folket, en man vars ryktbarhet blivit så stor att ingen i hans närhet kunnat undgå att påverkas av den. Men vägen till framgång är sällan rak och giganter kastar ofta djupa skuggor. När en ensam åldring avlider sätts ett ödesdigert händelseförlopp igång, och uppgifter om en långt mörkare historia än den ljusa framgångssagan börjar sippra fram. En historia som rymmer fasansfulla hemligheter, svek, lögner och död....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Anna Hedenstedt

2020-11-01

Betyg

Snabbläst och rätt spännande underhållning.

Gunnel Lindström

2017-04-05

Betyg

En helt otroligt bra bok! Ska läsa mer av denna författare.

E

Ewa R

2015-08-14

Betyg

Skickligt skriven thriller, omöjligt att veta utgången innan de sista sidorna.

Malin H

2015-01-18

Betyg

Ingalunda en genre för mig! Hade svårt för de förutsägbara karaktärerna, lika förutsägbara handlingen med alla "twistar". Allt var för mycket.

K

Katarina Johansson

2014-03-11

Betyg

Ännu en underbar psykologisk deckare.

M

Merja A

2013-06-14

Betyg

Karin Alvtegen skriver så bra! Mycket i boken förtjänar en femma i betyg. Författaren höll mig i spänning ända till slutet, eftersom jag inte ens kunde ana hur allting skulle sluta.

C

Caroline Karlsson

2012-04-25

Betyg

Jag blev besviken... Det här håller inte alls samma standard som Alvtegens andra böcker!

M

Mats Sigfridsson

2012-01-22

Betyg

Andra boken i år som jag läser och som handlar om moral. Hur långt är en människa beredd att gå för att upprätthålla status och berömmelse. En berättelse om framgång och förfall i släkten Ragnerfeldt. Karin Alvtegen är skicklig på att med små nyanser beskriva vad som påverkar en människas handlingar. Den här boken tyckte jag var ganska förutsägbar. Monologen blir ganska tjatig emellanåt. Dessutom känns det som om hon får alldeles för brottom att avsluta boken: alla lösa trådar ska knytas upp på ett fåtal sidor. Bra men inte hennes bästa. En stark 3:a.

U

Ulf Pettersson

2011-08-21

Betyg

välskriven, något dyster bok

Helena Nilsson

2010-07-28

Betyg

Alvtegen = bra!

Björn Larsson

2010-07-04

Betyg

Hon skriver ruskigt och ännu mera ruskigt.

F

Fredrik Evertsson

2010-06-17

Betyg

Bra, oväntad och inte alls en deckare (som jag trodde)

Engelska Väninnan

2010-02-12

Betyg

Alvtegens femte bok har verkligen fått stor publicitet. En stor litterär händelse? Det är ingen deckare, den är inte heller spännande. Underhållande? Ack nej. Feel Good? Absolut inte. Gripande personskildring? Nej inte övertygande. Fängslande drama? Nej, pladdriga eviga monologer om livets meningslöshet och vådan av att inte kunna skriva. Jag säger inte mer.

Karin .

2010-01-18

Betyg

Det kan kanske tyckas märkligt att sätta en 5:a på en thriller. Men Karin Alvtegen lyckas med något som andra författare i samma genre ofta försöker sig på, men sällan uppnår. Att beskriva människor, med alla de nyanser som en människa faktiskt har. Ja, det blir samma kommentar på samtliga böcker jag har läst av Alvtegen :) Spännande, tänkvärt, obehagligt och mycket läsvärt. Har bara läst boken på svenska, övriga språk kommer "av sig självt"...

J

Jonna Österlund

2009-12-03

Betyg

Den är bra men jag blev tyvärr lite besviken på denna...

harriet karlsson

2009-11-05

Betyg

Kommentera...

Betyg

Tycker tyvärr att Alvetegen inte liver upp till sitt rykte...

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Den här måste bli film, ett sånt familjedrama intresserar oss alla.