Ljudbok

Skärvornas drottning

Hedvig drömmer om ett annat liv än det som erbjuds henne på Ransta gård i 1500-talets Sverige. Ända sedan barnsben har hon önskat sig ett liv i frihet, utan någon man som bestämmer över hennes framtid. Uppmuntrad av sin mormor bestämmer hon sig för att gå i kloster. Men planerna ändras abrupt då Hedvig måste fly från sin hembygd. Hon färdas genom ett rike präglat av den danske kung Kristians grymheter. På sin resa möter hon en ung man, som även han är på flykt. Han kallar sig för Gösta. I största hemlighet delar de en natt i Dalarna för att nästa dag skiljas åt. För Gösta leder stigen rakt mot den svenska tronen. Men Hedvig har svårt att hitta rätt och stunden de hade tillsammans förföljer henne. Hon kan inte sluta hoppas på att Gösta en dag ska göra henne till sin riktiga drottning.Historiska Medias uppskattade romanserie Släkten har nu nått fram till 1500-talet och stafettpinnen har...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Jönsson

2020-11-26

Betyg

Börjar bra men tappar sedan detta helt. Den sämsta delen i serien. Grundtanken är bra men detta kunde gjorts annorlunda.

J

Betyg

Berörande, fängslande & välskriven!

Solveig Andersson

2019-11-15

Betyg

talbok, storytel
Superb! Har älskat alla böckerna i serien "Släkten" och detta är inget undantag. Läs den och njut!

K

Katarina Strid

2019-10-12

Betyg

Fin bok som jag mer eller mindre sträckläste då den var bra berättad, man vill veta hur det går. Den första i serien som berättas ur jag-perspektiv, och som även berör psykisk ohälsa. Man känner så mycket för Hedvig. Det är både glädje och tragik, rörande berättat.
Sen frågar jag mig hur denna bok för serien framåt.