Skriften i vattnet

NOMINERAD TILL ÅRETS BÄSTA KRIMINALROMAN 2022 av Svenska DeckarakademinDet är midsommarafton och bordet på bryggan är dukat med finporslinet. Affärsmannen Olof Helanders gäster från Kina och Frankrike är på plats. Nu ska här festas på svenskast möjliga vis. Då glider en öppen båt in mot bryggan. Två maskerade män reser sig. En halv minut senare är midsommaridyllen förbytt mot ett blodbad.  Så inleds Skriften i vattnet - en actionspäckad internationell thriller med storpolitiska konsekvenser och del ett i serien Blodstormen. 

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ewa H

6w

Betyg

Vilken start! En huvudperson som jobbar med en ny del i Millenniumserien, men får den refuserad. Ruskigt kul grepp och ett klurigt sätt att bli bekant med Julia Malmros, fd polis och nu deckarförfattare. Tillsammans med den skicklige hackern Kim Ribbing driver hon handlingen framåt i rasande fart. Båda har udda levnadshistorier bakom sig och båda är stormrika vilket förstås underlättar deras framfart. Intressant, spännande och mycket rappt välskrivet, en ytterst läsvärd bladvändare!

E

emmakicki

2023-01-09

Betyg

Har inte läst Lagercrantz milleniumböcker och ska inte heller läsa Smirnoffs, men när jag hörde att Ajvide fått sin refuserad så tänkte jag att den vill jag läsa istället! Spännande och fartfylld, med litet stänk av humor. Jag tar mig an nästa när den kommer också!

Betyg

@johnajvidelindqvist goes Kriminalroman. Det här är första delen i en serie där Julia (författare, fd polis) och Kim (sargad, hämndlysten och rik it-expert) löser ett synnerligen blodigt och brutalt massmord. Det är högt tempo, action, underbara personporträtt och skräck-tendenser utan att vara övernaturliga. Det är tydligt att Ajvide Lindqvist är lika bra på kriminalromaner som skräck. En bladvändare som är svår att lägga ifrån sig, och jag längtar redan till nästa del (”Blodstormen 2 - Rummet i jorden”) där vi får möta Julia och Kim igen. Det enda jag känner viss tveksamhet mot är att Kim utsätts för ett - som han upplever det - sexuellt övergrepp av Julia. Jag tycker att det förminskas i boken på ett märkligt sätt. Det är en stor grej men göms liksom bort på ett sätt som gör mig obekväm. Oavsett - del två ser jag väldigt mycket fram emot. Tack @ordfrontforlag för önskat recensionsexemplar 🙏🏽❤️

Britt-Marie Kullin

2022-12-12

Betyg

Betyg: 5 av 5 - 📚 - Jag har läst alla författaren John Ajvide Lindqvists romaner, och jag har älskat dom alla. En av hans allra bästa tycker jag att hans bok Vänligheten är, som kom för två år sedan. Den här boken är den första av hans böcker som är i genren deckare, och om ni inte känner till storyn bakom boken så googla: ”Skriften i vattnet - Millenium”. Jag tyckte otroligt mycket om boken, som var mycket välskriven med härlig humor i, spännande, otäck, oförutsägbar och med underbara karaktärer i. Och jag ser verkligen fram emot dom två följande planerade böckerna i trilogin. Kan varmt rekommendera boken. Och jag kan verkligen rekommendera att lyssna på boken, eftersom författaren själv har läst in den helt briljant.