Skriet från kärnfamiljen

Mamma-pappa-barn. Vi kan rollerna och leker precis som när vi var små. Mamma vaggar bebisen, pappa går till jobbet. Mamma bakar bullar, pappa betalar.      Men kärnfamiljen 2009 är ingen idyll. Sverige är fullt av utarbetade mammor med hundra bullar i luften, pappor som räknar på bostadslånen och stressade barn.      Borde vi inte förändra den vardag de allra flesta lever i? Dags att skapa den demokratiska kärnfamiljen?      Den som tillåter bägge att ha stimulerande jobb och bra kontakt med barnen? Där den mentala hälsan är viktigare än fiffig förvaring och prunkande pioner i trädgården?      Småbarnsföräldrar tvingas ofta prioritera bort något: kvinnor heltidsjobb och fritidsintressen, männen släpper ofta kontakten med barnen och tar på sig uppgiften att tjäna pengar.      Är inte...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Fiona *

2010-03-03

Betyg

Innehållet är känt i alla variabler i otaliga utgåvor av olika "författare". Det enda som skiljer är titlarna.

Johanna Galenpanna

2010-01-24

Betyg

Ganska lättsam, med funderingar kring fördelning av föräldraledighet och hushållsarbete. Innehöll egentligen inget "nytt".

Betyg

Att starta eget har ju länge varit ett alternativ för kvinnor som vill ha mer kontroll över sin arbetssituation. Det intressanta är att för kvinnor så är konsultande en chans att vara föräldralediga länge eller bara att få mer tid för barn. Däremot är "han har ju eget företag" ofta argumentet till varför en man inte kan vara föräldraledig, arbeta deltid eller vabba. Varför är det så?

Jag kan verkligen rekomendera den här boken. Det finns mycket att fundera på.
Det enda som drar ner betyget något lite är det ständiga förhärligandet av den hetrosexuella kärnfamiljen men det är ju också själva utgångspunkten för boken.

Läs en längre recension här:
http://notbuying.blogspot.com/2009/06/bokonsdag-skriet-fran-karnfamiljen.html

Mia Frisk

2009-04-24

Betyg

Så här skrev jag i en bloggpost efter att ha läst ungefär halva boken: http://miafrisk.blogspot.com/2009/03/lever-du-i-en-jamstalld-familj.html

Det var ett intryck som kvarstod när boken var färdigläst. Vad är det som är nytt?