Skönheten

Hur värjer man sig mot den som vill ont? Mot det som vill ont? Vissa hävdade att allting började då en flicka försvann spårlöst. Andra påstod att platsen alltid varit ond. Ön låg övergiven sedan krigstiden, och skulle så förbli, var det tänkt. Det var ingen lämplig plats att bosätta sig på. Men när en snipa flyter iland på en intilliggande ö och ett barnlöst par får sin högsta önskan uppfylld startar ett händelseförlopp som avslöjar ett ondskefullt mysterium. Skönheten är en fascinerande och skrämmande thriller om kärleken till våra barn och en oförklarlig ondska som går i arv. Christian Johansson jobbar sedan åtta år tillbaka som utbildningsansvarig på ett företag i England och är bosatt i Newcastle upon Tyne, tillsammans med hustru och son. Han har tidigare gett ut romanerna Herr Lombardo (2012) och Parasitus (2014).

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Mattias Lönnebo

2015-12-26

Betyg

Det blir snarare ”Agatha Christie än Stephen King”. Kanske kan man kalla den för en pusselskräckis där läsaren mer ska fascineras över intrigen, än få hjärtklappning? Kanske är det också författarens intention?

Britt-Marie Kullin

2015-12-06

Betyg

Jag har läst Christian Johanssons två tidigare böcker, ?Herr Lombardo? och ?Parasitus?. Tyckte väldigt mycket om båda böckerna och länkar till mina recensioner av dom.

?Skönheten? var även den en bra bok. I fokus står en ö som heter Skönheten, där ondskan verkar att bo, och handlingen utspelar sig under flera olika årtionden.

Man får följa flera personer och familjer under bokens gång, och inte förrän på slutet så förstod jag hur allting hängde ihop.

Boken är välskriven, spännande, och lite lagom otäck.

Rekommenderar absolut boken, och även författarens tidigare utgivning.