Ljudbok

Skojarna i örtagården

Varför omges kravodlingen Peuranvuoma av höga stängsel som ett koncentrationsläger? Mystiska rykten cirkulerar om stället: Folk lär ha försvunnit där. Förklädd till kravodlingsinspektör beger sig den orädde säkerhetspolisen Jalmari Jyllänketo upp till Lappland för att ta reda på sanningen. Den envetne detektiven upptäcker snart att saker och ting inte sker enligt lagens bokstav på kryddörtsodlingen.Vad döljer sig egentligen i den gamla järnmalmsgruvan? Odlar man svamp där? Och arbetar folk där verkligen frivilligt? Jyllänketo blir hårdför rekryterare av folk till den underbemannade anläggningen. Allsköns ohängda skojare och odågor i vår Herres hage finner ett nytt liv nere på järngruvans botten. En råbarkad skinnskalle ser ett nytt ljus, klottraren upptäcker mer hållbara värden, ja, till och med för näringslivets höjdare öppnar sig plötsligt överraskande optionsperspektiv.Arto Paasilinnas...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

emmakicki

2020-08-14

Betyg

Kul att lyssna på men jag har gott hopp om att Paasilinna skrivit bättre böcker än såhär, ska definitivt lyssna på någon fler. Tycker uppläsaren var bra men jag fick sänka min vanliga hastighet för det gick lite fortare eller så var det dialekten som gjorde att jag hade svårare att hänga med.

M

Mia Swedberg

2012-05-31

Betyg

Tyvärr sövande och berättaren talar otydligt.

Marita Ryen

2012-05-17

Betyg

Vilken fantasi Arto måste ha som skriver så tokiga/roliga historier. Allt löser sig smidigt och lätt vilka svårigheter man än råkar ut för. Detta var dock ej en av de bättre.

Jan Banan

2012-02-02

Betyg

Som alltid har Paasilinna en fullständigt brilliant och smått bisarr grundidé som han bygger hela sin bok kring. Också som alltid när det gäller författaren, verkar det som om han bara sätter sig ner och skriver och att det sedan mer eller mindre får bli som det blir. Vissa böcker lyckas han bättre med än andra och den här boken är en mittemellan bok i hans mått mätt. Jag gillar Paasilinna och hans böcker som alltid är lättsamma fungerar utmärkt till att lägga in för att bryta sitt eget läsmönster och rensa skallen emellanåt.