Skogsflickan - Legenden om Tann 1

Krog, Niklas

| 2015

Flag from sv

18


Tann föddes i dvärgarnas stora salar, djupt inne i Randbergen. Men han är inte som andra dvärgar och längtade ut till skogens grönska och solens värme. En dag tog han mod till sig och klättrade ut i det fria. I skogen träffade han Bladhus, en vänlig ek som vandrar runt för att hitta en bra plats att slå rot på. Bladhus och Tann blev vänner och tillsammans jagade de bort den kolsvarta Besten från grottorna under dvärgarnas salar.  Aina och Tann har lyckats stoppa Bestens framfart i skogen och jagat ner odjuret i sin håla igen. Men de vet att Besten snart har samlat krafter för att komma tillbaka och skövla skogen och sätta skräck i skogsfolket. De måste komma på ett sätt att jaga bort Besten för alltid. Men vad kan få ett odjur som lever på ondska att vilja lämna sin håla? Och vad ska de göra för att inte bli upptäckta av den eldsprutande drakkungen Nidaros som letar efter Tann?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Lotta Berling

2012-09-16

Betyg

3,5. Inte lika bra som den första boken om Tanarog. Illustrationerna är bra, men jag gillade nog ändå bilderna i förra boken mer. I den första fanns också fler bilder och lite mindre text, vilket passar oss bättre (högläser för en fyraåring). Men visst kommer vi att läsa vidare om Tanns äventyr!

D

David Hagström

2012-03-18

Betyg

inte bra

Lina Forss

2011-03-02

Betyg

Åh, Tann och Aina, vilket par! Min favoritbarnbok, alla kategorier, satt på Gröna Lund och läste den, under Kvasten, perfekt med skrik och skrän som soundtrack!