Skogens hjärta

Källner, Oskar

| 2011

?Den kommer att skydda dig. Men var ändå försiktig! De är hemska varelser, grymma och hjärtlösa.?Erik kramade den vita stenen mellan fingrarna. Han visste vad han var tvungen att göra. Att bli en tjuv och stjäla från älvorna. På skakiga ben försvann han in bland träden.Hanna fingrade på ryggsäcken. Hon hade packat den säkert tusen gånger, men kunde ändå inte förmå sig att gå. Hon svor för sig själv. Vad håller du på med? Ska du sitta här tills de hämtar dig till bröllopet? Hon reste sig och gick mot dörren. Idag skulle det ske. Idag skulle hon lämna allt det gamla bakom sig.Skogens hjärta är andra delen av Nornornas vävnad, en fantasyserie som utspelar sig i det tidiga 1800-talets Sverige. Det är ett land där Näckens stråkar fortfarande kan höras över vattnen och älvorna dansar över ängarna.

Eje Snygg

2014-04-26

Skogens hjärta är den andra delen av Nornornas vävnad. Boken blev en glad överraskning att läsa. Här tar författarens fantasi några krumsprång som gör att jag gärna vill läsa fortsättningen. Några små antydningar om ett "mer utvecklat historiskt förflutet" som jag inte vill gå in på här, gör mig nyfiken på om det kommer att utvecklas vidare i nästa bok. Nyfiken är jag också på dessa Nix, vad är de för några? Boken (och då också den föregående) är lika läsvärd för oss äldre som för ungdomar. Den var snudd på en sidvändare för mig (och blir det troligen för yngre fantasy-fans) och jag ger den därför en 4 i betyg.

Joss Mal

2012-08-07

Författaren beskriver fantastiska miljöer i boken som får läsaren att häpna och vilja ha mer!