Skendöda

Vart vänder man sig när ingenting är som det verkar vara? Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon jobb och lägenhet i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred.Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den nyss slutade. Finns det överhuvudtaget någon i Saras omgivning som hon kan lita på?I MOTSTÅNDSTRILOGIN skildrar Louise Boije af Gennäs en ung kvinnas kamp mot det etablerade maktmaskineriet. Det är en nervkittlande lek med verklighet och fiktion, där ingenting är som det verkar och där sanningen kan komma att förändra allt.

Nina Gustafsson

2020-02-09

Fortsättningen är en förvånansvärt lång repetition av första boken. Tycker handlingen står och stampar trots allt som händer. Med knapp marginal godkänd (3).

Jan Banan

2019-09-12

Mycket spännande och oerhört svår att lägga ifrån sig. Sällan har väl en författare varit mer skoningslös mot sin huvudkarraktär än vad Louise är i denna trilogi. Ser fram emot upplösningen på detta drama.

A Bookaholic Swede

2018-11-11

Vilken spännande bok! Jag gillade verkligen första boken i serien där vi lärde känna Sara som just hade förlorat sin far. Hon upptäcker att hennes pappa har arbetat med att avslöja korruption inom den svenska staten och att hans död kan ha var något helt annat än en olycka.

I denna bok försöker hon än en gång gå vidare i livet efter händelserna i föregående boken där flertalet nära till henne dog samt att mannen hon älskade visade sig inte ha rent mjöl i påsen. Bokens handling är väldigt brutal och jag är i vanliga fall inte så känslig av mig med vissa sekvenser i denna bok var svåra att ta. Sara får stå ut med mycket i boken och även om jag misstänkte hur allting skulle sluta så förminskar det inte faktumet att detta är en hemskt bra bok!

SKENDÖDA är en förträffligt bra bok, till och med bättre än BLODLOKAN och jag längtar efter att läsa Verkanseld som kommer nästa år!

Erika Lindgren

2018-10-09

Mycket bra fortsättning på trilogin, väntar med spänning på sista delen

Evasbokhylla

2018-10-04

En bladvändare som heter mer än duga! Längtar efter den tredje och avslutande delen.

Briljant, spännande och välskriven!