Skendöda

Röster om Blodlokan:Ruskigt spännande historia. Lotta Olsson, DNEn samtida bladvändare. Kulturnytt i P4En tät psykologisk thriller som är helt omöjlig att lägga ifrån sig en blandning av Millennium-trilogin, Klas Östergrens Gentlemen, Kafka och Hitchcock. Damernas Värld Vad är du villig att betala för makten över ditt eget liv?Sara har bestämt sig för att återvända till Stockholm från Örebro, trots de märkliga och traumatiska händelser som präglat hennes första höst i huvudstaden. Mer på sin vakt än någonsin byter hon till ett jobb inom konsultbranschen och flyttar till en ny stadsdel i hopp om att de ansiktslösa förföljarna ska lämna henne i fred. Men den mardrömslika utpressningen tar snart vid där den slutade. Omgiven av finansvärldens korruption och maktspel måste Sara ställa sig frågan: finns det överhuvudtaget någon hon kan lita...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

V

Villivonkansbooks

2018-11-27

Betyg

Skendöda är den fristående fortsättningen på Blodlokan som släpptes tidigt i år. Blodlokan hade jag stor behållning av, den var ruskigt spännande med oväntade vändningar. Skendöda tycker jag inte lika mycket om. Den har enormt lång startsträcka och jag läser nästan halva boken innan den kommer igång ordentligt. Först då höjs tempot och berättelsen blir spännande. Men berättelsen känns lite rörig och ibland är det svårt att veta om Sara drömmer eller om det händer på riktigt. Extra kul är det att Örebro figurerar en hel del i denna bok och som bonus även en del hästar. Men det känns som det blir lite väl mycket av det onda för Sara i boken, hur mycket elände ska hon behöva utstå? Jag tappar tyvärr intresset lite för berättelsen och känner mig rätt nöjd. Är osäker på om jag ens vill veta hur det går för Sara framöver. Jag blev ganska besviken på Skendöda, hade höga förhoppningar på den eftersom jag tyckte Blodlokan var så bra. Men tyvärr nådde den aldrig upp till samma höga nivå.

A Bookaholic Swede

2018-11-11

Betyg

Vilken spännande bok! Jag gillade verkligen första boken i serien där vi lärde känna Sara som just hade förlorat sin far. Hon upptäcker att hennes pappa har arbetat med att avslöja korruption inom den svenska staten och att hans död kan ha var något helt annat än en olycka.

I denna bok försöker hon än en gång gå vidare i livet efter händelserna i föregående boken där flertalet nära till henne dog samt att mannen hon älskade visade sig inte ha rent mjöl i påsen. Bokens handling är väldigt brutal och jag är i vanliga fall inte så känslig av mig med vissa sekvenser i denna bok var svåra att ta. Sara får stå ut med mycket i boken och även om jag misstänkte hur allting skulle sluta så förminskar det inte faktumet att detta är en hemskt bra bok!

SKENDÖDA är en förträffligt bra bok, till och med bättre än BLODLOKAN och jag längtar efter att läsa Verkanseld som kommer nästa år!

E

Erika Lindgren

2018-10-09

Betyg

Mycket bra fortsättning på trilogin, väntar med spänning på sista delen

E

Evasbokhylla

2018-10-04

Betyg

En bladvändare som heter mer än duga! Längtar efter den tredje och avslutande delen.

J

Betyg

Briljant, spännande och välskriven!