Skärvor av ett liv : vägen till och från Auschwitz

Fried, Hedi

| 2015

Flag from sv

89


?Jag berättar om mitt liv, om min barndom och uppväxt, om gettot, om transporten i boskapsvagnarna, om selektionen, om vistelserna i Auschwitz och de olika arbetslägren, om befrielsen i Bergen-Belsen, om de vita bussarna och om vägen till paradiset i Sverige.?Skärvor av ett liv är en ögonvittnesskildring av livet som judisk fånge i de tyska koncentrationslägren, om förintelsen av sex miljoner judar ? som vissa påstår aldrig har ägt rum. Hédi Fried är en av de få överlevande som ännu finns kvar och kan berätta sanningen om vad som verkligen hände.Elie Wiesel, mottagare av Nobels fredspris 1986, skrev såhär om Hédi Frieds bok: ?Denna bok är mer än en personlig dokumentation; den är ett vittnesbörd, djupt gripande och skakande.? Hédi Fried (född 1924) är författare och psykolog. Hon är djupt engagerad i att arbeta för demokratiska värderingar och mot rasism. Hon utgår i detta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Charlotte Karlsson

2018-11-18

Betyg

En sådan stark bok! Så viktigt att vi inte glömmer

Maria Olofsson

2018-11-16

Betyg

Stark bok om något av det vidrigaste mänskligheten någonsin har upplevt! Läs den!!

T

Tindra Jansson

2017-10-01

Betyg

En helt klart läsvärd bok eftersom den har en röd tråd genom hur hennes liv såg ut innan, under och efter kriget (och förintelsen).

elinore järlehag

2016-03-05

Betyg

Älskar denna bok! Andra gången jag läser den och fler kommer det bli :)

M

Matilda Jurell

2014-09-11

Betyg

En sann historia om en judisk flicka under förintelsen. Trots att vi hört liknande historier förut är det omöjligt att inte drabbas av en historia likt den här. Och det är viktigt, speciellt i tider som nu, att komma ihåg vad som hände under förintelsen och lyssna till dessa berättelser om och om igen. Det här är en bok alla borde läsa, i rent allmänbildningssyfte.

My.loved.books

2012-09-15

Betyg

Går inte att lägga ifrån sig denna bok. Tar andan ur än...

Amelie Adrielsson

2012-09-06

Betyg

Ingen dålig bok i sig, men den tenderar att bli dussinmässig. Självklart är hennes upplevelser av andra världskriget inte annorlunda mot alla andra judars och därmed blir ämnet och utformningen den samma men den saknade den där lilla finessen som gjorde att man sögs in och verkligen fastnade.