Skaren

French, Tana

| 2023

Utsedd till rets bsta thriller avThe TimesochThe Guardian En tt berttelse dr spnningen hela tiden stiger. Lotta Olsson rekommenderar Skaren i DN ven deckare kan vara stor litteratur och Skaren r den bsta romanen jag har lst i r. Malin Persson Giolito, Vi lser Tana French r inte bara en av de frmsta thrillerfrfattarna, hon r en stor frfattare. Gillian Flynn Cal Hooper trodde att en by p den irlndska landsbygden skulle vara den perfekta tillflyktsorten. Efter tjugofem r som polis i Chicago och en uppslitande skilsmssa lngtar han efter ett lugnt liv p en vacker plats, med en pub inom rimligt avstnd. Utredningsarbete r det sista Cal vill gna sig t, men nr en pojke sker upp honom och ber om hjlp har han svrt att sga nej. Pojkens bror r frsvunnen och polisen p orten har avskrivit fallet, med frklaringen att brodern frivilligt rymt hemifrn...

Annica Sandstrm

2023-08-05

Den r s bra,en varm deckare,ingen tvekan 5 stjrnor

Nina Gustafsson

2023-08-03

Lngsamt berttat om hemligheter p vischan p Irland. Den nyinflyttade fd polisen Cal hjlper lite motvilligt unge Trey att leta efter hennes bror och det verkar som byborna har saker att dlja. Lite fr seg.

L

Lars Persson

2023-07-15

En underbar bok med mycket vrme men ven spnning. nnu en fulltrff av denna frfattare

Ewa H

2023-05-31

Kanske nra en femma! Det r vl egentligen inte mycket till deckare, men en lysande bok! S mycket vrme och klokskap, man blir riktigt glad och varm i sjlen av att lsa om vnskapen mellan den gamla, erfarna polisen och den stukade tonringen. Mrkret finns ven i den lugna landsbygden, med Cal och Trey vervinner det tillsammans. Bra!

Henrik Johansson

2023-05-13

Gillar du spnning och inte har lst Tana French? Gr det! Riktigt spnnande och bra berttelse