Skaparen

Moström, Jonas

| 2024

Första delen i nya serien True fiction. Hisnande metathriller när deckarförfattaren Tom Borg blir misstänkt för det mord han själv skriver om.När den världsberömda deckarförfattaren Tom Borg gör research till sin nya roman på en exklusiv svartklubb i centrala Stockholm blir han vittne till det mord han just skriver om. Snart är han jagad både i fiktionen och i verkligheten. Var går egentligen gränsen? Vill han verkligen veta det? Toms antagonist är den MMA-fightande polisen Olivia Woolf. Hon bär sin egen tvilling inom sig, har ett blått och ett grönt öga, och spöar på sin lediga tid upp våldtäktsmän som går fria. Snart uppdagas det att Tom inte bara är jagad av polisen. En radikal grupp med egen agenda verkar ligga bakom händelserna som drivit Tom på flykt. Vem styr egentligen narrativet i den bok Tom arbetar med, och vem bär skulden när verkliga människor far illa? SKAPAREN...

Maria Jacobsson

2024-09-17

Bitvis olidligt spännande katt-och-råtta-jakt, efter halva boken tyckte jag det var bland det bästa jag läst. Men upplösningen var som ett platt fall. Ska inte avslöja för mycket, men det föll inte mig i smaken alls och jag kommer troligtvis inte att läsa någon uppföljare.

Bokdjungeln

2024-07-10

3+ av 5
Här händer det grejer. Fullt ös från start. Den är vrickad, vilket gör den intressant. Jag trodde att jag ibland hade svaret, för att sedan inse att jag inte hade det. Jag gillar att författarna lindat in klimatfrågan i handlingen. Snyggt och intelligent!
Jag tror att denna bok kommer vara en vattendelare. En del kommer älska det sjuka och orealistiska medan andra inte kommer uppskatta det.  Jag tycker att boken är annorlunda och vill gärna läsa mer om Tom Borg och de som styr för att se vart detta kommer landa. Spännande.

Lollos bokhörna

2024-06-02

Det här är den första delen i författarduons nya thrillerserie True Crime. ”Skaparen” handlar om författaren Tom Borg som blir indragen i ett morddrama, ett drama som är identiskt med det han just skrivit om i sitt bokutkast. Tom inser direkt att han är i fara!

Det blir en jakt för Tom på sanningen och en mördade. Medan polisen med Olivia Wolf i spetsen är honom i hälarna.

En sak kan jag säga, jäklar vilket drag och tempo det är i denna väldigt spännande thriller. Från första sidan till sista är det som att man har andan i halsen. Vad kommer att hända när jag vänder blad?

”Skaparen” har en hel del spännande karaktärer som jag både gillar och blir irriterad på. Det här är en snyggt uppbyggd thriller med oväntade twister och en del humor. Bitvis lite rå, men vilken bladvändare. Definitivt svår att släppa!

Jonas + Arne är en kolossalt lyckad kombo! Bra debut, längtar redan efter nästa del i serien.