
De skånska krogarna har det väl beställt med alla de fina råvaror som förknippas med provinsen: nypotatis och tidiga Bjäregrönsaker, jordgubbar, äpplen, sill och annan fisk, kött från gårdsgrisar och charolais, småvilt, vildsvin och mycket annat. Matskribenten Eja Nilsson har gjort en rundresa i Malmö med omnejd, träffat krögare och tecknat ner deras välsmakande recept. Många av krogarna som presenteras i Skånska Matmästare har gamla anor och en spännande historia, andra är unga och moderna. I boken berättar nestorn bland Malmös krögare, Lars Lendrop, om tiden då krogen var herrarnas domän och hur reglerna så småningom luckrades upp och det blev tillåtet för kvinnorna att med väninnor gå ut och äta "plockmat". Sten Broman har en given plats i avsnittet om Grand Hotel i Lund, där skapade han egna favoriträtter som t ex Bromans whiskyköttbullar. Det moderna representeras av t ex Mello Yello,...
Visa mer
Recensioner
Bli först med att recensera denna bok